VadeVi
Uns 6.000 assistents i més de 3.500 copes de vi servides al festival Sons del Món
  • CA

Quimi Portet i Jaume Sisa, acompanyats del promotor Xavi Pasqual i la sommelier Laura Masramon. Foto: Jordi Palmer / Nació Digital

El festival Sons del Món ha tancat la setena edició amb unes 6.000 localitats venudes i un 85% d’ocupació. Els concerts de Sharon Corr, Niña Pastori, Joan Dausà i Caïm Riba han penjat el cartell de complet i també s’han exhaurit les entrades per assistir a dos ‘soirées’ Vi & Music que s’han fet a Castelló d’Empúries i Barcelona. Un any més, la unió de música i vi ha funcionat i els maridatges i tasts de vins han rebut una bona valoració per part del públic, la majoria del qual procedia de les comarques barcelonines. El festival empordanès, que ha passat per Roses, Vilabertran i Castelló d’Empúries, ha abaixat el teló aquest dissabte amb la música entre vinyes de Caïm Riba.
Un dels aspectes més ben valorats ha estat l’aposta per l’enoturisme. Les activitats que relacionaven música i vi han estat molt ben rebudes per part del públic i, en alguns casos, s’han convertit en èxits d’afluència. Els tats de vins previs als concerts i els maridatges de la mà de sommeliers com Roger Viusà, Anna Vicens o Laura Masramon també han estat un dels altres elements que s’han potenciat aquest any. En total s’han servit més de 3.500 copes de vi. Des de l’organització asseguren que aquesta aposta sorgeix de la voluntat d’estrènyer vincles entre el festival i el món de vi.
Una idea que ja s’havia posat en marxa en les darreres edicions però que, any rere any, diferencia Sons del Món de la resta de festivals d’estiu a les comarques gironines. El festival, que ha passat per municipis com Roses, Vilabertran i Castelló d’Empúries, va aixecar el teló el juliol i ha finalitzat aquest dissabte de la mà de Caïm Riba.
El director del festival, Xavier Pascual, ha valorat positivament les dades de la setena edició perquè la mostra musical s’ha “consolidat” com a referent en l’àmbit musical i gastronòmic. “Els tasts previs als concerts han funcionat molt bé amb un 80% d’ocupació, el festival destaca entre els altres perquè els concerts es realitzen en llocs emblemàtics dels pobles de l’Empordà”, ha explicat. De cara a properes edicions, el festival espera créixer en nombre de concerts, espectacles i públic. Aquest any Sons del Món havia posat a la venda menys entrades que la passada edició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa