VadeVi
Milmanda, vi europeu preferit al sopar del 40è ‘Judici de París’
  • CA

Cellers Torres ha triomfat al sopar del 40è Aniversari del ‘Judici de París’, organitzat pel Relais & Châteaux The Vineyard Hotel –un hotel de 5 estrelles situat a Stockcross, a Anglaterra– amb el seu emblemàtic vi Milmanda 2011, un chardonnay de la DO Conca de Barberà, encapçalant el rànquing europeu. L’acte l’ha dirigit el britànic Steven Spurrier, gran expert en vins.

El sopar ha estat una iniciativa de Sir Peter Michael, propietari de l’hotel The Vineyard i del celler Peter Michael Winery a Knights Valley (Sonoma), per retre homenatge al cèlebre tast de vins de París, conegut també com el ‘Judici de París’, organitzat el 24 de maig de 1976 per Steven Spurrier, i que va ser considerat per molts com un dels moments més importants de la història del vi. Aquest tast a cegues de vins francesos i californians, quaranta anys enrere, es va fer famós a tot el món perquè els llavors desconeguts vins californians van sortir vencedors davant dels més sofisticats vins francesos.

Ara, quatre dècades més tard, Sir Peter Michael ha celebrat l’aniversari del ‘Judici de París’ organitzant un sopar de 5 plats amb dos vins maridats per a cada plat, a l’hotel The Vineyard, el passat 28 de maig. Sir Peter Michael, Steven Spurrier, 7 altres experts en vi i més de 50 comensals han elegit a través d’un tast a cegues el seu vi preferit, europeu o californià, per a cada plat. Milmanda 2011, de Cellers Torres, ha encapçalat el rànquing europeu, que consistia en un total de 6 vins: 3 francesos, 1 britànic, 1 alemany i 1 espanyol. El rànquing californià l’ha liderat el Ridge Monte Bello Cabernet Sauvignon 2011.

Aquesta és la segona vegada aquest any que Milmanda brilla en un acte únic: l’anterior va ser fa dos mesos quan l’anyada 2012 d’aquest vi va ser servida al sopar que Raúl Castro va oferir al President d’Estats Units Barack Obama a L’Havana, Cuba.

La finca de Milmanda, de 15 hectàrees, envolta el Castell de Milmanda a la DO Conca de Barberà. És un vi complex i elegant, a l’estil dels magnífics blancs de Borgonya. El vi es fermenta i envelleix sobre les seves lies en roure francès durant 12 mesos.

The Vineyard és un Relais & Châteaux, hotel i spa, de 5 estrelles, conegut per la qualificació de “3 AA Rosette” del seu restaurant i pels premis que rep el seu celler de vins, amb 30.000 ampolles i 100 vins a copes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa