VadeVi
La Festa de la Fil·loxera entra al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya

El departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha inscrit la Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

Creat ara fa 10 anys, al Catàleg hi consten totes les festes, celebracions comunitàries i elements festiu que compleixin els requisits establerts pel decret 389/2006, de 17 d’octubre, del patrimoni festiu de Catalunya.

Estar inclòs dins del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya és un pas previ per tal que la Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia pugui ser objecte de reconeixement especial com a Festa tradicional d’interès nacional, ja que compleix tots els requisits necessaris establerts a l’esmentat decret.

La Festa en xifres

Amb el foc i la música com a principals protagonistes, la Festa de la Fil·loxera recorda, cada 7 i 8 de setembre, com a finals del segle XIX els sadurninencs van superar la plaga de la fil·loxera que va arrasar les vinyes del municipi.

L’Associació Festa de la Fil·loxera augmenta, any rere any, el número d’associats que forment part de l’entitat, xifra que actualment està aprop d’arribar als 1.300. Mostra d’aquesta massa associativa són els més de 200 nens que participen a la Festa infantil del dia 8 al migdia o les més de 200 persones que fan possible la Festa de la Fil·loxera que té lloc cada 8 de setembre a la Plaça de l’Església.

2017: any d’aniversaris

L’Associació organitzadora ja comença a preparar l’edició del 2017, que estarà marcada pel 25è aniversari de la Festa infantil, el 30è aniversari de l’aparició de les 30 fil.loxeretes i el 15è aniversari de la Fil.loxera dels avis.

Aquesta festa compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la Diputació de Barcelona, Cargo-Trans Montserrat, Finques Pardas, Deixalles i Transports A. Plazas, caves Recaredo i Coral Transports, a més de la col·laboració d’una setantena d’establiments.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa