VadeVi
Forma’t com a sommelier professional a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona
  • CA

El món del vi és vast, divers, divertit…, i cada cop hi ha més persones que se n’interessen, ja sigui a l’hora d’entendre el cicle de la vinya, la fermentació del raïm o com es fa el vi, com del gaudi del producte un com està elaborat i embotellat.

La Universitat Rovira i Virgili fa temps que acompanya la formació de diverses professions que tenen a veure amb el sector vitivinícola, com els cursos que organitzen dirigits a acompanyar els futurs enòlegs, o els que van dirigits a formar sommeliers, figures clau a l’hora de fer prescripció i promoció dels diversos productes que surten d’un celler i s’obren vida en un mercat ampli i internacional. Sigui des de la sala d’un restaurant, com a ambaixadors d’alguna marca concreta, o com a guies de sessions o tastos de productes.

El curs de Sommelier Professional de la URV està adreçat principalment a professionals de la restauració, l’hostaleria i la comercialització de vins, així com persones que ja exerceixen en un celler, guies enoturístics o aficionats d’aquest món que el volen conèixer en major profunditat.

La formació està coordinada per Assumpta Mateos i té una durada de 450 hores a partir de classes presencials a la Facultat d’Enologia del Campus Sescelades de Tarragona. La propera convocatòria tindrà lloc del 18 d’octubre d’aquest 2021 fins el 4 de juliol del 2023 en un horari que ocuparà de classes els dilluns de 10:00h a 13:00h i de 14:00h a 17:30h.

Un sommelier servint una copa de vi blanc

Entre el professorat, hi compten diversos perfils del sector com l’enòleg Pedro Cabanillas -responsable del celler experimental Mas dels Frares, vinculat al centre universitari; la propietària del celler Rendé Masdéu, Mariona Rendé o els sommeliers Anna Casabona, Ramon Francàs i David Seijas, entre d’altres. I entre els objectius del curs, s’ofereix a l’estudiant que aprengui, entre alguns elements clau:

  • Analitzar les característiques sensorials i organolèptiques dels vins;
  • Identificar qualitats i defectes a través de tastos de vins de diferents tipologies i elaboracions, associant els tipus de raïms, sistemes de vinificació.
  • Descriure diferents processos de vinificació.
  • Identificar normatives vinculades al vi, com les fórmules de protecció/qualitat per pertànyer a una Denominació d’Origen Protegida (DOP) o amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP).
  • Detallar característiques fonamentals de les DOP catalanes, de la resta de l’Estat i de zones de producció amb reconeixement internacional.
  • Aprofundir en el coneixement d’altres begudes de consum habitual en restaurants o establiments d’oci.
  • Identificar característiques d’aliments habituals com formatges, pernil, dolços per recomanar el millor maridatge de la carta de vins disponible.

El curs també ofereix eines de la gestió per definir i dissenyar com ha de ser una carta de begudes en un restaurant, per una bona planificació i organització dels processos d’aprovisionament i compra; o per gestionar una òptima conservació de vins i begudes. I entra al detall en conceptes del maridatge, per aprendre a relacionar vins i altres begudes amb productes i elaboracions culinàries; en identificar oportunitats de l’enoturisme com una nova línia de negoci o en establir un pla de comunicació per fer una bona promoció tant de productes com de marques, o compartir històries sobre els viticultors o el seu lligam amb la cura del paisatge i els secrets per fer un bon vi.

FITXA TÈCNICA del curs de formació

  • Curs de Sommelier Professional
  • Dates de la propera convocatòria: del 18/10/2021 al 04/07/2023
  • Durada: 450 hores.
  • Impartició: presencial.
  • Horari: Dilluns de 10:00h a 13:00h i de 14:00h a 17:30 h.
  • Ubicació: Facultat d’Enologia (Campus Sescelades, Tarragona)
  • Preu: 4500€

Per a més informació, la persona de contacte és Raquel Ramos, [email protected].

Formació de Sommelier Professional a la URV

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa