Els Premis Vinari van néixer ara fa tres anys amb un objectiu molt clar, promoure els vins de la nostra terra i fer-los arribar al consumidor per tal de convertir-los en la seva primera opció. Avui, tres edicions després, “si bé encara no ho és, perquè dues de cada tres ampolles de vi que es consumeixen a Catalunya encara són de fora, ens hi anem acostant”, ha explicat el director del certamen, Joan Nebot. En la seva intervenció de presentació de la gala, ha volgut remarcar que la millora del posicionament al mercat dels vins catalans és una fita assolida “entre tots, amb l’ajut dels Vinari i d’altres iniciatives, és cert, però especialment, amb l’esforç dels cellers per elaborar cada cop vins més bons a Catalunya”.

Nebot també ha agraït la feina que fan distribuïdors, botigues i restauració, que “fan servir els guardons dels Premis Vinari com a argument de vendes, en fan aparadors i els inclouen a les cartes dels restaurants”. Però també, com ha reconegut el director dels Premis, el flanc institucional és part essencial de l’èxit dels Premis Vinari: “Gràcies a la Generalitat, que ens ha donat suport en les tres edicions a través de l’Incavi, perquè els Premis Vinari ja són el concurs dels vins catalans oficialment reconegut per la Generalitat. I gràcies a les associacions catalanes d’enòlegs i sommeliers que aporten una altra dels ingredients imprescindibles: un jurat nombrós, plural, competent i imparcial”.

Joan Nebot també ha posat de manifest que, si bé el suport de la Generalitat era “més fàcil d’esperar”, no ho era tant el fet que “des d’altres àmbits s’apostés pels Premis Vinari, com ho ha fet l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l’Ajuntament de Rubí, com ho està fent La Caixa i com ho està fent Catalunya Ràdio, que és el mitjà oficial dels Premis”.

El director dels premis ha acabat la seva intervenció remarcant que “els consumidors són els veritables destinataris d’aquesta gala”, però aquesta nit, “així com la gala de lliurament dels Oscar o la dels Gaudí estan plenes d’estrelles, també la gala dels Vinari ho està: vosaltres, elaboradors guardonats amb un Vinari, sou les estrelles del vi català, i des dels Premis Vinari i amb el suport de VADEVI.cat, dels principals mitjans de comunicació i les institucions, arribareu als consumidors”.

Nou comentari

Comparteix