VadeVi
Els caves protagonitzen el tast més multitudinari dels Vinari’15
  • CA

Els Premis Vinari dels vins catalans segueixen amb la fase d’avaluació de les mostres presentades en aquesta tercera edició del concurs. Enguany, que s’ha establert tastar cada vi en el seu territori d’origen, ja s’han fet set sessions en diversos punts de Catalunya: el 27 d’abril s’iniciava la fase preliminar a la Seu Vella de Lleida i des de llavors s’han avaluat els vins emparats sota les DO Costers del Segre, Catalunya, Empordà, Pla de Bages, Penedès, Terra Alta i Alella.

El vuitè tast s’ha fet dilluns 22 de juny a Sant Sadurní d’Anoia i ha permès posar nota a tots els caves presentats a certamen. Aquesta serà la sessió més multitudinària de totes les previstes en aquesta fase inicial, ja que s’hi avaluaran 221 mostres i reunirà a un panell de 25 persones. El jurat d’aquesta sessió ha estat constituït, entre d’altres, pels sommeliers Xavi Nolla, Clara Antúnez (coautora de la “Guia d’Enoturisme del Pla de Bages”), els enòlegs Àngel Camí, Irene Guasch (Giró Ribot) i Joaquim Massana (Torres); el periodista especialitzat en vins Ramon Roset i els responsables de la Taberna del Vinseum, Ton Colet, i de la botiga de vins de Sant Sadurní Cal Blay, Carles Bordanada, entre d’altres.

En aquesta primera fase del concurs, els tastadors posen nota i avaluen a cegues tots els vins que s’han presentat a concurs. El tastador avalua elements vinculats amb l’aspecte visual i olfactiu, la impressió en boca i la impressió general de qualitat atorgant una puntuació d’entre 0 i 100. Les referències que obtinguin puntuacions més altes passaran a la següent fase, el tast final, que està previst es realitzi durant el mes de setembre. Els premis es desvetllaran durant una gala especial que tindrà lloc al mes d’octubre d’aquest 2015.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa