Els millors enòlegs s’incorporen als tastos dels Premis Vinari

L'Associació Catalana d'Enòlegs aportarà professionals de prestigi perquè participin als tastos de selecció de vins finalistes dels Premis Vinari

adevi/noticia/4280&passaact=1 ” target=”_blank”> el veredicte, que es mantindrà en secret fins a la gala d’entrega de premis al Teatre Casal de Vilafranca del Penedès, a l’octubre.

L’Associació Catalana d’Enòlegs ha volgut vincular-se al certamen, que es converteix en el primer concurs de vins d’àmbit nacional adreçat exclusivament als elaboradors del Principat, aportant diversos enòlegs de reconegut prestigi per participar en els tastos. El seu president, Josep Anton Llaquet, remarca la necessitat “d’iniciatives com els Premis Vinari per prestigiar el nostre vi, perquè som l’única terra elaboradora i exportadora de vins on se’n consumeixen més de forans que no pas de locals, i en aquest sentit, com més professional és el tast, més projecció i impacte tindrà en el consumidor final”.

Llaquet insisteix que “cal estar al costat de qualsevol iniciativa en favor del nostre vi, tant per al país com per al món de la vinya i els seus professionals”. L’Associació Catalana d’Enòlegs destaca que els seus enòlegs contribuiran a garantir la “professionalitat i objectivitat que dóna entitat a un premi de vins com aquest”.

Tots els països elaboradors de vi tenen els seus propis certàmens, guies, actes, per promoure els vins locals. Es tracta que la prescripció dels vins locals es faci des de casa i no des d’altres indrets, especialment si aquests indrets també elaboren els seus propis vins, als quals, lògicament, afavoreixen.

Web d’inscripcions dels Premis Vinari

Nou comentari