VadeVi
Larousse, dels vins d’arreu del món als vins de Catalunya
  • CA

L’editorial Larousse, que des de fa molts anys ha fet una aposta pels continguts relacionats amb el món del vi amb diversos títols de referència en el seu catàleg, és un dels patrocinadors dels Premis Vinari.

De matriu francesa, aquesta editorial va detectar un interès creixent dels lectors per tot allò que té a veure amb el vi, tant en l’esfera més elitista com en la divulgació i l’oci. En aquest sentit, treballa en una nova aposta, El mundo del vino, un llibre de referència que abastarà vins de tot el món, un dels redactors del qual és el director de Vadevi.cat, Joan Nebot. Al llibre hi tindrà un pes menor el vi francès, i es fa èmfasi en productes més desconeguts aquí, com els vins argentins, xilens, de Sud-àfrica o dels Estats Units, a més dels vins espanyols i catalans.

Ara bé, Larousse és conscient que a Catalunya encara ha d’arribar un canvi de mentalitat perquè la cultura del vi s’estengui a tota la societat i no només a un petit segment del mercat. Com explica Antoni Vallès, director de Larousse editorial, “al nostre país, i també a l’Estat, el món del vi encara és una mica elitista, a diferència de França, on pots trobar-te pagesos que et conviden a tastar els seus vins locals. La cultura del vi vol dir que si vols assaborir un paisatge has de veure una copa de vi que generi aquella terra. Aquesta cultura, a casa nostra encara no ha arrelat”.
Vallès confia que el món del vi guanyarà terreny en la població general a més velocitat del que ho ha fet fins ara, i confia que en un futur, “si l’interès pel vi a Catalunya es consolida”, Larousse també podria apostar pel català en els seus llibres: “Actualment, editar un llibre de vins és molt costós, per la qualitat del paper, les imatges i els continguts, i requereix tirades llargues per amortitzar-ne els costos. Malauradament ara no és possible, però en un futur, per què no?”, rebla.
Larousse ha volgut donar suport als Premis Vinari en considerar que es tracta d’una iniciativa “molt positiva, precisament per posar en valor els vins que es fan allà on vivim i que la seva qualitat es consolidi a la societat”. En aquest sentit, Vallès remarca que és “un contrasentit que a la Barceloneta els restaurants no et serveixin vins d’Alella i sí un munt de vins de fora. Per això confiem que aquest certamen pot alleugerir aquesta anomalia i prestigiar els vins de Catalunya, orientant-ne el consum i el coneixement a la divulgació i el plaer, i no només als sectors més elitistes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa