VadeVi
Miquel Calçada: «Consumim a Catalunya prou vi català?»
  • CA

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gC9Bj3x54CU[/youtube]

“Consumim a Catalunya prou vi català?”. Miquel Calçada, comissari de la commemoració del Tricentenari s’ha fet aquesta pregunta davant la constatació que només una de cada quatre copes de vi consumides a Catalunya -amb tendència d’arribar a ser una de cada tres- és de producte elaborat a Catalunya. “Som injustos amb nosaltres mateixos -ha afegit-, i no li donem aquí el prestigi que mereix i ja té en altres entorns”.

Per això, i en el marc de la presentació de la segona edició dels Premis Vinari, que rep “el suport incondicional” del Tricentenari, Calçada ha fet seu el repte dels guardons, tot afirmant que el seu objectiu “és el d’obligar-nos a posar en valor entre nosaltres els vins que produïm, i prestigiar-los, consumir-los, recomanar-los i defensar-los”.

Així mateix, Calçada ha valorat la importància de l’exportació, tot assegurant que “la industria del vi és un bon vehicle a través del qual exportar els valors i la imatge d’un país”, de tal manera que “el vi és un bon ambaixador de Catalunya” i, en línia amb els objectius del Tricentenari, ha conclòs que els vins “eren, són i espero que continuïn sent unes estructures d’Estat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa