“Fa quatre dies, en paral·lel a la tramitació del nou estatut, aquest país va comprovar, perplex, com una campanya sorgida de les profunditats d’Espanya afectava apreciablement les vendes de cava català a la resta de l’estat. Els que la fomentaven van pensar –encertadament, per cert– que el producte era un emblema de l’economia catalana i que atacant-lo desestabilitzaven políticament aquest país. La cosa els va funcionar, més o menys, durant un cert temps.

Fora de Catalunya, per tant, tenen molt clar que el sector vitivinícola català és estratègic. Els qui no ens n’adonem som els consumidors catalans, que som capaços d’haver aconseguit la fita –paradoxal– que els vins de consum majoritari a Catalunya siguin els de la Rioja. No hi ha explicació possible des de la qualitat, la varietat, el preu o la innovació; només una absència inexplicable en les cartes dels restaurants i els prestatges de les botigues i supermercats d’arreu del país.

No és un problema de Barcelona. Ni de l’àrea metropolitana. Per una vegada els “pixapins” no són més ignorants que els empordanesos o els penedesencs: els vins catalans es coneixen poc fins i tot dins del territori de les respectives denominacions d’origen.

Doncs bé, Vadevi.cat és una eina utilíssima contra aquest boicot silenciós, fruit de la deixadesa, de la ingratitud. Aquí hi veurem, dia a dia, totes les novetats importants del món dels vins catalans. Què es fa, on es fa, com es fa i, per què no?, qui ho fa. El vi té color, té aromes, té gust… Però també té cares, té veus i té opinions. Totes elles tindran cabuda dins d’aquest nou diari que complementa el complex AVUI.cat. Així que volem fer un brindis amb els lectors de Vadevi.cat, companys de viatge imprescindibles dins d’aquesta aventura que acaba de començar. Salut!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa