VadeVi
Vermouth Yzaguirre Rosat: perquè no tot és blanc o negre
  • CA

Vermouth Yzaguirre Rosat

Celler Sort del Castell

Preu aproximat 7€

Etiquetat en castellà

Tel. 977 840 655

Web: vermutyzaguirre.com

El vermut rosat potser és un dels més ignorats i el que menys acostumats estem a beure, però n’existeixen alguns que imposen el seu estil entre els vermuts blancs i els negres, i sumen personalitat a l’hora de preparar diversos còctels. El d’Yzaguirre és una bona mostra d’aquesta distinció com la gran marca elaboradora de vermuts tradicionals que és.

Aquest vermut té un color vermell cirera amb tons que apunten cap a rosa fosc, com si es tractés d’un vi rosat pujat de to, no com els d’ara que tendeixen als tons pàl·lids, de color salmó o pell de ceba. En la seva elaboració es combinen vins, herbes, espècies i altres ingredients naturals especialment seleccionats. Des d’Yzaguirre expliquen que elaboren els seus productes seguint el mètode tradicional de les antigues cases productores nascudes als peus dels Alps italians. La seva fórmula exclusiva combina fins a 80 herbes i espècies. Al nas, té un atac suau amb unes aromes atractives, dolces de caramel, de cítrics, amb presència d’herbes i espècies que són part de la seva fórmula secreta. A la boca ens dóna sensacions molt fresques; comença dolç i de pas sedós, i acaba amb un final discret i amarg. Ens deixa una sensació molt refrescant, amb un bon record balsàmic mentolat.

Generalitzant, és menys amarg que el vermut d’estil negre i amb una mica més de dolçor de la que es pot trobar en alguns vermuts blancs secs.

Es pot trobar en ampolles de format d’un litre i conté un 15% d’alcohol. A l’hora de servir-lo, que estigui ben fresc i se li pot afegir una mica de sifó per fer-lo més llarg. També sol amb glaçons i alguna rodanxa de fruita cítrica. O en lloc dels cítrics, posar-li unes fulles de menta per potenciar les seves aromes de frescor.

Tot i que des del celler ens diuen que és un company de luxe per als còctels com el Negroni -una mescla de vermut, Campari i ginebra a parts iguals-, també es pot combinar amb diversos sucs i, d’aquesta manera, que ens doni un toc de dolçor natural de la fruita.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa