VadeVi
Vinya del Metge 2014: passió i connexió amb l’Empordà

Vinya del Metge 2014

Cellers d’en Guilla

DO Empordà

Preu aproximat 9,70 euros

Etiquetat en català

Tel. 972 545 128972 545 128 / 660 00 16 22660 00 16 22

Web: cellersdenguilla.com

“Vins nous de raïm de vinyes velles”, aquesta és l’aposta de Cellers d’en Guilla, un celler de l’Empordà fundat el 2011 per l’enòleg Martí Vallès, i la seva parella apassionada pel món del vi, Assumpta Bohigas. Vallès s’embarca en el seu propi projecte d’elaborar vins, explorant nous territoris després de treballar al Penedès, i s’envolta de persones de confiança que saben com és l’Empordà, amb l’objectiu de donar la màxima expressió de les varietats locals, les garnatxes i carinyenes, perquè els seus vins siguin un bon reflex i connectin amb la regió. Per això, només treballa amb produccions reduïdes, és curós i controla tot el procés de l’elaboració.

Aquest rosat, el Vinya del metge 2014, és un clar exemple d’aquesta manera de mimar l’elaboració. Vestit amb una ampolla amb encant, d’espatlles rectes, i una etiqueta que ensenya les eines tradicionals de poda, aquest vi està elaborat amb un cupatge de 85% de garnatxa roja i 15% de negra. Depèn de l’any poden variar les proporcions, però s’intenta que la línia expressiva sigui sempre la mateixa, tot dependrà de la climatologia de l’any. La garnatxa roja prové de la finca que li dóna nom al vi, la Vinya del Metge de Mollet de Perelada, que antigament havia estat propietat del metge de la població. I la varietat negra ve de la finca la Guilla de Garriguella. La verema del raïm es fa manualment, amb caixes de 20 quilos, i es refrigeren a l’entrada al celler, a -2 °C, perquè conservin les aromes i no comenci la fermentació immediatament.

El color d’aquest vi és d’un suau rosa amb tons taronges-salmó, però molt pàl·lid i delicat, quasi transparent si ens fixem en el fons de la copa. Això es deu a la vinificació, en el cas de la garnatxa roja, deixen macerar el most amb les mares al dipòsit unes 48 hores i, la negra que pot aportar més color al vi resultant, la deixen menys temps, entre 12 i 24 hores, controlant la temperatura baixa per mantenir la frescor i les aromes del raïm. Després de descubar i fermentar, fan el cupatge, filtren i embotellen per destinar-lo ja a la venda.

Es tracta d’un vi ben jove, però tot i la lleugeresa del color té un cos elegant i volum en boca, amb un grau alcohòlic mitjà (13,5%). Presenta unes bones aromes del raïm i de fruita vermella, també d’albercocs i unes notes de roses i de flor de taronger. Un buquet perfumat dolç i delicat, que el fa molt atractiu. És molt fresc al paladar, la seva equilibrada estructura en boca i lleugera acidesa harmonitzen molt bé amb plats suaus com poden ser els arrossos, pels aperitius, les amanides, els plats de pastes, els peixos o formatges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa