VadeVi
Abadal 5 Merlot 2005: Monovarietal, sí. Cupatge, també

[fitxatecnica]Abadal 5 Merlot 2005
DO Pla de Bages
Preu Aprox. 13,50 €
Etiquetat en català
Tel. 93 875 75 25[/fitxatecnica]Els monovarietals es van popularitzar a Catalunya els anys noranta, amb l’aparició dels primers “cabernet sauvignon” i “chardonnay” elaborats amb els mitjans tècnics més moderns.

La generalització d’aquests avenços, anys després va demostrar que la bondat d’aquests vins no era deguda només a la utilització d’aquestes varietats i van sortir vins de cupatge tradicional, d’igual o superior qualitat.

Aleshores es va començar a dir que els monovarietals, sense cupatge, eren vins unidireccionals i poc complexes.

No és el cas del “5 Merlot” que, i d’aquí el seu nom, està elaborat amb 5 clons o “subvarietats” d’aquest raïm, procedents de diferents parcel·les i elaborats i criats dotze mesos per separat i en bótes de roure també variades. És a dir: monovarietal sí, però amb cupatge.

És un vi complex i elegant sense per això perdre la força, que s’endevina en un color de cirera ben fosc. A les aromes, riquesa: fruita –gerds i mores- i també xocolata negra i deixos mentolats molt fins que es combinen amb torrat i canyella. A la boca és ample, dens i potent, lleument amarg i fresc.


ABADAL 5 MERLOT. DO PLA DE BAGES. NEGRE 12 MESOS CRIANÇA. MERLOT DE 5 FINQUES DIFERENTS FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa