[fitxatecnica]VADEVI.cat, el diari dels vins catalans, sorteja 25 estoigs amb tres ampolles de vins Gran Caus. Per obtenir-lo només cal enviar un SMS amb la paraula “SORTEIG” seguida del vostre “NOM i COGNOM” i enviar-ho al número 5767.

Quants més SMS’s envieu més probabilitats tindreu de guanyar algun dels premis. El cost de l’ SMS és de 1’20 euros, IVA no inclòs.

Aquest sorteig estarà actiu des del 25 de febrer fins l’11 de març de 2009. El lot inclou un Gran Caus Negre 2002, un Gran Caus Rosat 2007 i un Brut Natural Caus Blanc 2004. Les tres ampolles més l’estoig tenen un valor aproximat de 50€.

La llista dels guanyadors es publicarà a VADEVI.cat el 12 de març del 2009.

Els lots de vi es podran recollir ÚNICA I EXCLUSIVAMENT al Servei al Lector del Diari AVUI, situada al carrer d’Enric Granados, número 84, 08008 Barcelona.

En participar, les seves dades personals seran incorporades a un arxiu titularitat de Corporació Catalana de Comunicació amb la finalitat de tramitar la participació en el sorteig, i l’informem que pot exercir els seus drets d’accés, rectiicació, cancelació i/o oposició, mitjançant el correu: redacció@vadevi.cat[/fitxatecnica]VADEVI.cat sorteja un estoig amb una selecció de vins del celler penedesenc Can Ràfols dels Caus, tres ampolles del prestigiós Gran Caus, un negre de criança del 2002, el rosat del 2007 –considerat un dels millors rosats del món– i el cava Brut Natural 2004.

Can Ràfols dels Caus està a Avinyonet del Penedès, un dels indrets més especials i diferenciats de la DO Penedès, el Garraf, un massís calcari amb turons que arriben als 500 metres d’alçada, encerclat per la serra de l’Ordal, les planes i el mar. La masia està documentada des del S. XV i hi ha restes romanes que evidencien una antiguitat encara més gran. Quan el 1978 hi va arribar en Carles Esteva, estava gairebé enrunada i no se sap si se li va encomanar la singularitat d’aquest indret o va ser la seva pròpia singularitat la que va trobar el marc adient per expressar-se amb llibertat, però el fet es que s’hi va quedar i es va abocar a la restauració de l’edifici i a la recuperació i ampliació del vinyar de la finca. Una tasca que trenta anys després encara continua, amb l’estrena del nou celler. De les 450 hectàrees de finca, el 1978 n’hi havia trenta dedicades a la vinya, que a l’actualitat són seixanta, en alguna de les quals en Carles Esteva continua la seva tasca experimental. La resta és oliverar, bosc, garriga i pedregars, en mig dels quals es troben les petites parcel·les de vinyar d’extensions que van des de poc més d’una clapa de ceps en mig d’un bosc de pins, fins a un màxim de dues hectàrees, comunicades per camins gairebé intransitables.

No es podia esperar, doncs, que la tasca que va començar el 1978 fos convencional. Va replantar vinyes amb varietats que si ara encara són exòtiques, en aquells moment eren insòlites: l’incroccio manzoni s’alterna amb els vinyars tradicionals de xarel·lo i macabeu, l’ara assimilat chardonnay, el també atípic chenin blanc o les varietats negres sirà, pinot noir i ull de llebre, fins a arribar a vint-i-vuit varietats diferents, cadascuna plantada a una parcel·la concreta i amb les que s’elaboren un catàleg de vins i anyades de gairebé vint referències diferents, entre les quals els vins Gran Caus són els més prestigiosos.

Els vins
Gran Caus Negre 2002
Color decadent, poc intens i de teula, amb unes aromes difícils d’identificar per complexes i matisades, on posats a dir, hi trobem pruna confitada, xocolata negra i crosta de pa entre molts altres matisos. A la boca: suavitat absoluta, vellut del més fi que deixa per al final una amargor orgullosa, un darrer reflex de l’antiga força del cabernet sauvignon, del merlot i del cabernet franc que la llarga criança en ampolla encara ha respectat.

Gran Caus Rosat 2007
Aquest rosat amb ànima de negre, el tenen en criança a l’ampolla (el 2008 encara no té data de sortida al mercat, malgrat que facin curt del del 2007), i per això, tot i la força que ens avança el color robí intens, a mig camí entre els d’un rosat clàssic i el d’un negre lleuger, a la boca és rodó i fresc. Les aromes són complexes i alhora netes, de maduixa i maduixot, amb tocs licorosos que també és reflecteixen al paladar i una intensitat i una potència que no decebrà el defensor més radical del vi negre.

Brut Natural Gran Caus Blanc 2004
Escuma viva i alhora ben integrada. A les aromes, la fruiteta banal la deixen per als refrescs. Aquest cava llueix amb orgull la poma madura, gairebé confitada, el pa torrat dels llevats, les aromes del vi vell, que es recolzen en un cos dens i en una acidesa lleu i en segon pla que garanteix la vitalitat esmorteïda d’aquest cava. I en una bombolla persistent, que lluny d’esclatar a la boca amb agressivitat, fa un rosari persistent que aporta el punt d’alegria que caracteritza els millors vins escumosos.


Els tres vins que componen el lot FOTO: CAN RÀFOLS DELS CAUS


Aquest cava és dens i no gaire àcid, amb aromes de poma madura, pa torrat i vi vell FOTO: CAN RÀFOLS DELS CAUS


El Gran Caus Negre 2002 aposta per l’estil dels grans vins clàssics FOTO: CAN RÀFOLS DELS CAUS


El Gran Caus Rosat 2007 és rodó i fresc amb aromes de maduixa FOTO: CAN RÀFOLS DELS CAUS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa