VadeVi
Adernats Blanc Fermentat en Barrica 2009: prova superada

[fitxatecnica]Adernats Blanc Fermentat en Barrica 2009
Vinícola de Nulles
DO Tarragona
PVP. Aprox. 7,50 €
Etiquetat en català.
Tel.: 977 602 622[/fitxatecnica]Quan, fa anys, a Catalunya es van començar a fer vins blancs fermentats en bóta, no deixaven de ser imitacions dels blancs bordelesos, còpies més o menys afortunades, elaborades amb chardonnay.

Les coses han canviat. Ara, aquest mètode d’elaboració s’empra també amb blancs elaborats amb varietats autòctones i s’ha afinat força en la “quantitat de fusta” que han de tenir els vins-

S’ha passat de vins pesants i mancats de frescor i amb aromes exclusivament torrades, a blancs frescos, als que la fusta només ha aportat un punt complementari de complexitat aromàtica i de reforçament de l’estructura.

Aquest és el cas d’aquest monovarietal de xarel·lo que elabora la Cooperativa de Nulles i que ha guanyat el primer premi en la seva categoria en el XVI concurs de vins i caves de la Firagost de Valls. És un vi en que els matisos de torrat acompanyen, sense arrabassar, la fruita tropical, el plàtan i l’ametlla crua.

A la boca, densitat i alhora frescor. I tot a un preu ajustat per a un vi amb aquesta elaboració costosa. Què més es pot demanar?


L’ADERNATS FERMENTAT EN BÓTA VA GUANYAR EL PRIMER PREMI EN LA SEVA CATEGORIA FOTO: COOPERATIVA DE NULLES

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa