Bouquet d’Alella Syrah 2010: a tastar des de zero

El primer vi negre d'aquest petit celler alellenc

Bouquet d’Alella Syrah 2010

DO Alella

PVP Aprox. 12,50 €

Etiquetat en català

Tel.: 935 556 997

Web: www.bouquetdalella.com

El jove celler Bouquet d’Alella, encapçalat pels germans Teresa i Toni Cerdà va presentar a començament d’estiu el seu primer vi negre, aquest Syrah 2010.

He de dir que abans de començar a escriure aquest article he estat trencant-me el cap. M’explico: he pogut conèixer personalment la Teresa i el Toni a casa seva, en plena verema, i he pogut copsar com s’estimen la feina que fan i quina passió hi posen. He tastat també els vins blancs que elaboren, i estan molt bons. Però el primer tast d’aquest negre ha estat… decebedor.

Aromes estranyes i un cos mancat de força i excessivament àcid. Mentre pensava i remenava la copa, el vi ha anat mostrant les seves cartes ocultes i m’ha permès reconciliar-m’hi en part. Les olors estranyes s’han esvaït i han donat pas a fruita vermella fresca, cirera, síndria i maduixot, acompanyades d’un torrat agradable.

A la boca, però, la meva percepció no canvia i el segueixo trobant mancat de força i amb excés d’acidesa per tractar-se d’un negre de criança llarga, amb12 mesos en bótes de roure i 6 mesos d’ampolla.

És aleshores quan m’ho replantejo tot: el que em passa és que estic decebut perquè no hi trobo res del que el diu la nota de tast que m’han enviat: “a la boca es mostra estructurat, amb presència de xocolata i regalèssia, i combina una entrada suau i agradable amb un post gust llarg i persistent”. Així que em poso el cervell a zero i torno a començar: el color és roig d’intensitat mitjana, molt viu i amb el reflex encara un punt morat.

Això, juntament amb les aromes de fruita poc madura, suggereixen un vi lleuger i fresc, que és el que em trobo a la boca, lleugeresa amb un punt final assecant agradable, frescor, notes balsàmiques de farigola i, per damunt de tot, un vi agradable, d’aquells que venen de gust a l’estiu, pel pa amb tomàquet i bon pernil o per un arròs o fideuada de peix o una sardinada.

Nou comentari