Canals Canals Marta Reserva 2009: la feminitat del cava?

Hi ha vins i caves per a dones i d'altres a per homes?

Marta Reserva 2009

Caves Canals Canals

DO Cava

Pvp. Aprox. 9,50 €

Etiquetat en català

Tel. 937 755 446

Web: www.canalscanals.com

Davant l’estereotip, l’estudi de mercat. Encara que comunment es dóna per fet que a les dones els agrada més el vi blanc, l’estudi ‘El vi i la dona’, realitzat per Lavinia, una cadena de botigues de vi, conclou que és al contrari. Un 47% de les dones, segons l’estudi, prefereix el vi negre per un 27% que prefereix el blanc. A més, i sempre segon l’estudi, la majoria els prefereix potents i amb caràcter per davant dels lleugers i afruitats. L’estudi conclou que els vins no entenen de gènere i que un bon vi agrada igual a un home i a una dona.

Segons aquestes dades, la llegenda “la feminitat del cava” que acompanya el cava Marta de les caves Canals Canals de Castellví de Rosanes no seria encertat, atès que pretén que el caràcter fi i elegant, basat en la frescor i les aromes afruitades d’aquest cava, el farien més adaptat al gust femení que no pas al masculí. De fet, a qui signa aquest article li agraden força els vins negres madurs i potents, i malgrat això, també li ha agradat la finor del Marta 2009. És clar que també li agraden els blancs delicats, els caves de gran reserva, potents i estructurats i els negres de trepat amb poc color.

Deixem, doncs, de banda el sexe d’aquest Marta i diem-ne que es tracta d’un cava de reserva (més de 24 mesos de criança) que té l’honradesa d’indicar anyada -2009- i data de degollament (en el cas de la mostra tastada, 12-11-2012) i que està elaborat amb un cupatge de les varietats autòctones clàssiques del cava, xarel·lo, macabeu i parellada.

És, com hem avançat, un cava que destaca per la frescor i la finor, d’aromes de fruita, préssec i poma madura, notes cítriques de llimona, amb un punt final de torrat de la criança. A la boca és fresc, més aviat lleuger sense arribar a la feblesa, i amb una escuma fina i persistent. Vaja, el que es diu un bon cava amb una molt bona relació qualitat–preu. I crec que això no entén de sexe.

Nou comentari