VadeVi
Castellroig Brut Nature Reserva 2007: qualitat, identitat i preu

[fitxatecnica]Castellroig Brut Nature Reserva 2007
DO Cava
PVP aprox. 10 €
Etiquetat en català
Tel. 938 911 927[/fitxatecnica]Amb l’autorització de les varietats foranes chardonnay i pinot noir, el cava corre el risc de patir el procés de pèrdua de tipicitat que han sofert els vins penedesencs.

Afortunadament, alguns cavistes estan aplicant les mateixes mesures per potenciar les varietats locals que s’estan aplicant per als vins amb DO Penedès. Com en el cas d’aquest Castellroig Brut Nature Reserva 2007, fet amb xarel·lo (60%), macabeu (25%) i la resta, parellada.

Amb aquest cupatge i una criança en ampolla de més de 24 mesos s’aconsegueix un cava clàssic de color daurat d’intensitat mitjana, però amb un lleu reflex verdós.

Al nas, com en tots els escumosos, el gas ens impedeix afinar molt, però ja apareixen els deixos torrats i de pastisseria dels caves de qualitat amb una criança relativament llarga. A la boca en podem apreciar tots els matisos: estructura ferma i molt fresca (el reflex verdós que vèiem al color), un punt d’amargor, bombolla perfectament integrada i molt fina i una sequedat.

Un cava molt seriós i amb un preu raonable.


El Castellroig Brut Nature Reserva 2007 s’elabora amb xarel·lo (60%), macabeu (25%) i la resta, parellada. FOTO: CASTELLROIG

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa