VadeVi
Celler La Bollidora Plan B 2007: Força i vellut

[fitxatecnica]Plan B 2007
Celler La Bollidora
DO Terra Alta
PVP Aprox. 12€
Etiquetat en català
Tel.: 937 155 065[/fitxatecnica]El nom d’aquest vi palesa les dificultats amb què encara es troben els valents que s’atreveixen a crear nous cellers: durant la primera collita que van elaborar, el 2005, encara no tenien electricitat a les instal·lacions, i el pla A era que l’empresa subministradora fes la connexió a la xarxa a temps. Com que no van aparèixer, es van veure obligats a utilitzar el pla B, que va ser llogar un generador dièsel d’electricitat, i així van poder treballar. Tot i això se’n van sortir i actualment elaboren cinc vins diferents i cada any van augmentant la producció.

De les 3.600 ampolles de Plan B 2005 han passat a disposar de 6.000 ampolles del de l’anyada 2007. És un vi elaborat amb un 40% de garnatxa negra, un 25% de carinyena (o samsó) un 25% de la varietat autòctona recuperada morenillo i un 10% de sirà i una criança en bóta de dotze mesos.

És un vi de color molt fosc, negre de cirera molt madura. A les aromes hi ha fruita madura, pruna i gerds i espècies, vainilla. A la boca té la força de la terra, embolcallada pel vellut llaminer de la garnatxa negra.


Plan B és un vi de la Terra Alta elaborat amb garnatza negra, carinyena i morenillo FOTO: LA BOLLIDORA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa