Clotàs 2008: Castelló també existeix

El Clotàs 2008 és un monovarietal d’ull de llebre de vinyes de més de 50 anys. Foto: Celler de Vicent Flors

Clotàs 2008

Celler Vicente Flors

Vi de taula de Castelló

Pvp. Aprox: 12 €

Etiquetat en castellà

Tel. 671 618 851

Web: www.bodegaflors.com

A les comarques de Castelló l’elaboració de vi ha estat una activitat tradicional que amb l’abandonament massiu de l’activitat agrícola ha estat a punt de perdre’s.

Per evitar-ho, un grup de viticultors l’han posat en valor, amb l’elaboració de vins de qualitat. Han aconseguit la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vins de la Terra de Castelló, un pas intermedi entre el vi de taula i l’emparat per una denominació d’origen, i ja hi ha 13 cellers inscrits.

Vicent Flors ha recuperat a les Useres (Alcalatén) vinyes velles de més de 50 anys, familiars i d’altres viticultors locals, de les varietats ull de llebre i monestrell, amb les que actualment elabora dos vins, el Clotàs i el Flor de Clotàs, ambdós monovarietals d’ull de llebre, i pròximament trauran a la venda el Clotàs Monestrell.

El Clotàs 2008 encara no està segellat per la IGP castellonenca, atès que quan es va elaborar, el celler encara no estava acabat i es va vinificar fora de la zona emparada, però el de la collita 2011 ja podrà lluir el distintiu. Per aquest motiu, a l’etiquetatge no duu l’anyada, el temps de criança, ni les varietats emprades, atès que legalment és un vi de taula i aquestes dades no hi poden constar.

La criança ha estat de13 mesos en bótes de roure francès i americà. Aquesta llarga maduració és la que li dóna al voraviu un color lleument marró que envolta el negre intens del centre de la copa, que indica concentració i potència.

A les aromes hi ha fruita vermella molt madura, figues seques i panses confitades, juntament amb notes de vainilla i canyella de la criança.

Al moment de tastar-lo, el color tan fosc intimida, però no cal patir, és un vi dens, però madur i, per tant, de tacte llaminer malgrat la potència, i amb un final lleument assecant que neteja el paladar.

Un gran vi, al nivell dels de les DO més prestigioses dels Països Catalans.

Nou comentari