[fitxatecnica]Coca i Fitó 2007
DO Montsant
PVP Aprox. 22 €
Etiquetat en català
Tel.: 619 776 948[/fitxatecnica]Quant el 1980 es va crear l’Incavi, els vins catalans eren una altra cosa. Només una dada: a la DO Montsant, a hores d’ara una de les més actives de Catalunya, encara li faltaven més de 20 anys per ser creada.

Aleshores els territoris d’aquesta DO eren la subzona Falset de la DO Tarragona i als germans Coca els faltava encara 26 anys per crear el seu celler.

Els que ja eren ben granadets eren els ceps de garnatxa i carinyena amb els que s’elabora aquest vi, juntament amb vinyes més joves -uns 15 anys- de sirà.

Un cupatge encertat i modern, en que les varietats autòctones aporten tipicitat i caràcter i la sirà, forana però mediterrània, més intensitat aromàtica sense tenir els problemes de verdor de les varietats de més al nord.

És, doncs, un vi càlid i alhora elegant, amb la intensitat i les aromes de pedra molla del Montsant, la fruita de fruita de bosc i notes de resina mediterrànies i també amb un pas a la boca fresc i el punt final lleument amarg. I tot amb l’equilibri i la mesura dels grans vins. Un gran pas endavant.


EL COCA I FITÓ S’ELABOR AAMB UN CUPATGE DE GARNATXA, CARINYENA I SIRÀ FOTO. coca i fitó

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa