El Sanui Negre Barrica és el vi que identifica el celler, per ser un producte que dóna la màxima expressió tan pel seu equilibri del raïm, i el “bouquet” clàssic de la criança del vi. L’elaboració de forma general, és caracteritza per una maceració llarga amb les pells del raïm, amb una temperatura controlada de 26 a 27ºC. Posteriorment es procedeix a fer una criança tradicional amb barrica de roure francès, es filtra lleugerament i s’embotella, per continuar una llarga criança en ampolla. Les varietats seleccionades a la vinya, són la sirà, que aporta un aroma a cacao i xocolata i un elevat cos en el vi, el merlot, part també important, que conté aroma a fruites del bosc i el gust mes sedós, i la Garnatxa, donant aroma mes fresc i un gust mes complex en el conjunt. El cupatge o mescla dels vins, es produeix desprès de la elaboració i criança de cada varietat per separat, les proporcions de cada vi, pot variar segons l’anyada i les qualitats en la seva evolució al celler.

El Sanui Negre Jove és un vi actual, amb molta expressió natural, l’aroma i gust del raïm seleccionat és el principal protagonista, aconseguit per una elaboració específica molt acurada. El raïm sencer, fermenta i macera en dipòsits d’acer inoxidable, amb una maceració mes curta de les pells, i amb una temperatura controlada mes baixa 20 a 22 ºC màxim. Es “sagna” per decantació natural, i s’extrau un vi fresc de l’any, reposa poc temps en el celler, s’estabilitza de forma natural, es filtra i finalment es troba preparat per embotellar. El raïm seleccionat, es troba composat per Ull de Llebre, aromes a “cassis” i fruites vermelles, donant consistència en el paladar, la Garnatxa que aporta aromes mes florals i frescos, suavitza i allarga el gust en boca, i la Syrah, que en menor proporció, aporta el caràcter clàssic dels nostres vins.

El Sanui Blanc Barrica és un vi blanc exclusiu i sorprenent, que en menor proporció que els anteriors vins, podem ressaltar que es troba en un nivell qualitatiu molt elevat, per la seva complexitat aromàtica i gustativa. L’elaboració, és diferència per una entrada del raïm sencer a la premsa, on amb una pressió mínima, s’extrau el most de primera qualitat o “most flor”, el qual separat de la resta, es decanta en fred a 16 ºC, el most net resultant, fermenta en dipòsits d’acer inoxidable a temperatura controlada de 16 a 18 ºC. El “vi flor”, en pocs dies, es trasbalsa a les bótes de roure francès noves, que junt amb les “mares fines” del vi, es produeix la criança justa del vi, per posteriorment filtrar lleugerament i embotellar. Les varietats de raïm blanques, son el Macabeu, és la base de la estructura del vi, el Riesling, que amb els seus aromes “varietals” i específics ens aporta finor en el paladar, i finalment el Muscat, que amb els aromes afruitats del raïm, dóna el punt de melositat suficient per un gran vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa