DADES VINS CELLER TORRES SANUI

El Sanui Negre Barrica és el vi que identifica el celler, per ser un producte que dóna la màxima expressió tan pel seu equilibri del raïm, i el “bouquet” clàssic de la criança del vi. L’elaboració de forma general, és caracteritza per una maceració llarga amb les pells del raïm, amb una temperatura controlada de 26 a 27ºC. Posteriorment es procedeix a fer una criança tradicional amb barrica de roure francès, es filtra lleugerament i s’embotella, per continuar una llarga criança en ampolla. Les varietats seleccionades a la vinya, són la sirà, que aporta un aroma a cacao i xocolata i un elevat cos en el vi, el merlot, part també important, que conté aroma a fruites del bosc i el gust mes sedós, i la Garnatxa, donant aroma mes fresc i un gust mes complex en el conjunt. El cupatge o mescla dels vins, es produeix desprès de la elaboració i criança de cada varietat per separat, les proporcions de cada vi, pot variar segons l’anyada i les qualitats en la seva evolució al celler.

El Sanui Negre Jove és un vi actual, amb molta expressió natural, l’aroma i gust del raïm seleccionat és el principal protagonista, aconseguit per una elaboració específica molt acurada. El raïm sencer, fermenta i macera en dipòsits d’acer inoxidable, amb una maceració mes curta de les pells, i amb una temperatura controlada mes baixa 20 a 22 ºC màxim. Es “sagna” per decantació natural, i s’extrau un vi fresc de l’any, reposa poc temps en el celler, s’estabilitza de forma natural, es filtra i finalment es troba preparat per embotellar. El raïm seleccionat, es troba composat per Ull de Llebre, aromes a “cassis” i fruites vermelles, donant consistència en el paladar, la Garnatxa que aporta aromes mes florals i frescos, suavitza i allarga el gust en boca, i la Syrah, que en menor proporció, aporta el caràcter clàssic dels nostres vins.

El Sanui Blanc Barrica és un vi blanc exclusiu i sorprenent, que en menor proporció que els anteriors vins, podem ressaltar que es troba en un nivell qualitatiu molt elevat, per la seva complexitat aromàtica i gustativa. L’elaboració, és diferència per una entrada del raïm sencer a la premsa, on amb una pressió mínima, s’extrau el most de primera qualitat o “most flor”, el qual separat de la resta, es decanta en fred a 16 ºC, el most net resultant, fermenta en dipòsits d’acer inoxidable a temperatura controlada de 16 a 18 ºC. El “vi flor”, en pocs dies, es trasbalsa a les bótes de roure francès noves, que junt amb les “mares fines” del vi, es produeix la criança justa del vi, per posteriorment filtrar lleugerament i embotellar. Les varietats de raïm blanques, son el Macabeu, és la base de la estructura del vi, el Riesling, que amb els seus aromes “varietals” i específics ens aporta finor en el paladar, i finalment el Muscat, que amb els aromes afruitats del raïm, dóna el punt de melositat suficient per un gran vi.

Nou comentari