De Muller Les Pusses 2003. Marcat pel paisatge

La duresa del Priotat caracteritza els vins que s'hi elaboren

[fitxatecnica]De Muller Les Pusses 2003
DOQ Priorat
Preu aprox. 15 €
Etiquetat en castellà
Tel. 977 757 473.[/fitxatecnica]Ja fa més de vint anys que un grup de visionaris amants del vi van reinventar el Priorat i des d’aleshores en aquest territori hi han aparegut molts cellers i vins nous. Aquest augment de vins i cellers va fer pronosticar alguns pessimistes que els vins prioratins ja no serien el mateix. I tenien motius per pensar-ho: els primers vins que van situar el Priorat entre les millors zones productores del món, estaven basats en vinyes molt velles en coster i de les varietats autòctones garnatxa i carinyena. Els nous cellers, en canvi, van haver de plantar vinyes noves, en terrasses i sovint ho van fer amb raïm de varietats foranes, així que podia semblar que la tipicitat i el caràcter dels vins que en sortirien se n’havia de ressentir. El temps ha demostrat que no ha estat així i que el pes del territori, del sòl de llicorella, del clima dur, s’ha imposat als canvis i la qualitat mitjana dels vins que s’hi elaboren a hores d’ara encara és clarament superior a la d’altres territoris vitivinícoles.[[frase]] És clar que també hi ha altres variables que han ajudat a mantenir aquest bon nivell: l’alt preu del sòl, del raïm i de les inversions fa que els vins hagin de ser cars per força i aquest fet ha obligat els cellers a elaborar vins de qualitat si no volen que la nombrosa competència els arraconi. Una mostra d’aquesta tendència és el vi Les Pusses, elaborat amb raïm merlot i sirà a parts iguals. El cupatge podría ser el d’un vi penedesenc o del Roine, però el caràcter, les aromes, allò que tenen els vins d’intangible, és clarament prioratí. Amb gairebé 14ºAlc. és un vi amb llàgrima, dens, i no per això feixuc, amb les aromes vives d’aquestes varietats foranes: nabius i violes, un toc de fum de les bótes hongareses on s’hi ha estat 12 mesos i un final de vainilla agradable que plana damunt un cos ferm, mediterrani, i alhora molt fresc.



Nou comentari