No us imagineu uns ceps que han resistit el pas del temps i que s’han sabut adaptar a les dures roques del Massís de Montserrat.

La descoberta d’aquesta nova denominació, la vaig poder fer en persona la setmana passada a la comarca del Garraf, més concretament a la seva capital, en un restaurant.

Quina sorpresa, durant tant de temps amagada pels monjos del monestir i elaborada a costat del tradicional i quasi desaparegut Aromes de Montserrat.

I, quin fart de riure que ens vem fer en descobrir que es tractava d’un vi elaborat per la Cooperativa de Falset-Marçà, sota la DO Montsant!!!!

Montsant, Montserrat, com pot ser que els hi soni igual? Com pot ser que ningú els hi hagi dit res mai? Com pot ser que qui li porta els vins no s’en hagi adonat?

A tothom li importa un “pitu”? Per mi, és molt preocupant que la comercialització d’aquests productes que s’han treballat de manera tant professional desde la vinya fins la sortida del celler, caiguin en determinades mans de gent que mostri tant poc interès i que es pot carregar tot el treball fet fins aquell moment, perjudicant fins i tot la imatge del celler.

Jo perquè m’ho prenc amb poca seriositat, com ells, però penso que és per reflexionar sobre el tema i sobre el gran treball que hi ha encara per recórrer en quant a la professionalitat del servei de vins, servei que en moltes ocasions no compleix les expectatives del consumidor, i que no és capaç d’aclarir el més mínim dubte sobre el vi o cava que anem a consumir.

Penso que és igual d’important que et sàpiguen respondre com està fet un vi, o quines varietats porta, que quin acompanyament porta el bistec, o com està feta la salsa de bolets.

Però bé, almenys em vaig adonar que en quant a DO’s catalanes, no se m’havia escapat res.

Ignasi Segui és soci consultor de Parenthesis Marketing Consulting, especialitzada en l’assessorament de cellers en les àrees de Màrketing, Comunicació i Comercialització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa