Ahir el maleït trànsit s’ha emportat un tros de la història del vi català; el winemaker Joan Milà i Mallofré, el mestre, que sempre estava de viatge arreu d’Espanya, o més aviat per tot arreu on hi hagués una vinya interessant.

Per les mans de Joan Milà han passat tants vins que és difícil fer-ne esment de tots, des del primer rosat de Can Ràfols fins als seus vins de Mas Comtal. Al Somontano amb la marca Idrias ; a Salamanca recuperant varietats com la rufete o la prieto picudo ; a Rias Baixas amb Torroxal; a Costers del Segre amb Vall de Baldomar; o bé a la famosa bodega de Carmelo Rodero a Pedrosa de Duero; tots ells saben de la seva professionalitat, de la seva manera directa de dir les coses i del seu humor intel•ligent i carregat d’un saber antic que et feia callar per escoltar. Poques persones ho aconsegueixen.

Molts alumnes el recorden pel seu pas inesborrable per l’Escola d’Enologia i Viticultura Mercè Rossell. La gran majoria el trucaven per resoldre problemes o simplement per fer-la petar, com feia jo mateix sovint per qualsevol de les dues coses.

La Sílvia Naranjo i el que signa estem molt orgullosos d’haver estat els seus amics, i d’haver comptat amb la seva ajuda impagable i amb el pes de la seva opinió insubornable i directe, en fer la primera i la segona edició de la Guia de Vins de Catalunya.

Obrirem una o més ampolles aquesta mateixa tarda, pel mestre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa