Els diaris han publicat, aquests dies, l’inventari del luxe que hi havia a can Jaume Matas i que s’ha descobert gràcies a l’operació Buckingham (poètic nom). Escombretes de vàter de 350 euros, televisors de plasma (no sé si adaptats per a la TDT) o “un celler amb més de cent ampolles de vi, cinquanta de Vega Sicilia”.

El Vega Sicilia és un vi que es fa a la DO Ribera del Duero. L’empresa elabora el vi de gamma alta Único, que pot valdre uns 180 euros, i el Tinto Valbuena, que en val uns 89. També fan el Reserva Especial, que és una barreja de les diferents anyades bones. Un Único de l’any 1996 pot valdre 250 euros i un del 90, 325. No sé què en farà la policia, d’aquest botí. El subhastarà? Si és així, estic segura que en pagaran un bon preu. Beure’s l’Único que en Matas no es beurà perquè és a la presó val uns cèntims. Per això val la pena que la policia ho desi ben desat, en un lloc fresquet i fosc.

El que em pregunto és si tenia més coses dignes de ser begudes al celler o era un nou-ric d’aquests que –com abans es feia amb les biblioteques– es va comprar el celler per metres. Va dir “Posi’m cinquanta Vega Sicilia, que deu ser bo” o Vega Sicilia era l’única marca que la policia va fer transcendir, perquè era l’única que els sonava d’alguna cosa? Per exemple, no sé si en Matas, en honor a la terra on s’ha enriquit, envellia alguna ampolla del sempre ben ponderat celler Ànima Negra, que fa el molt emocionant Son Negre, o vins de menys de deu euros, com el sempre ponderat AN/2. Tenia en Matas el fantàstic Cuatro Kilos, un vi, també, de la terra de Mallorca, amb Cabernet, Callet, Fogoneu i Merlot, a uns 30 euros?

De tota manera, ja entenc
que si en Matas s’introduïa Únicos per sopar també tingués vàters de gamma alta i escombretes del mateix preu que el vi per netejar les restes del cupatge dipositades en tassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa