VadeVi
El vi del vent 2012: Mas Vicenç i la revolució d’un clàssic

El vi del vent 2012

Celler Mas Vicenç

DO Tarragona

Pvp. Aprox. 8 € (Amp. 50cl.)

Etiquetat en català

Tel. 977 630 024

Web: www.masvicens.com

Els moscatells tradicionals de la Catalunya Sud, no pas els de Catalunya Nord, solen tenir aquells color d’ambre -sovint se’ls dona color per l’addició de caramel- que no suggereix frescor, sinó més aviat un tacte espès i aromes de mel més que no pas les de raïm. Són ben diferents dels que s’elaboren al País Valencià, especialment els de la Marina, de la DO Alacant, però també els de la DO València o els de Catalunya Nord -els famosos Moscats de Ribesaltes- que són de color pàl·lid, tacte fresc i lleuger a la boca i aromes en les que el raïm fresc té el protagonisme.

No és estrany que aquest jove celler, fundat l’any 2005 a Cabra del Camp pel fill gran de la cinquena generació al capdavant de la masia, hagi volgut revolucionar un model que semblava intocable. Vicenç Ferré abans de crear el seu celler va treballar per adquirir experiència al Priorat i a Castèunòu dau Papa (Châteauneuf-du-Pape, en francès), una prestigiosa zona vitivinícola de la Provença. Quan va tornar a la DO Tarragona, la més conservadora de Catalunya, es va proposar trencar els motlles i anat traient al mercat uns vins renovats, amb una imatge fresca que simbolitza l’esperit d’aquesta nova etapa.

El Vi del Vent és una revisió del model del moscatell clàssic de color marró i tacte espès que se sol sevir per acompanyar el postre de músic als restaurants de masia. S’elabora al 100% amb moscatell de gra petit, més fi que el tradicional moscatell romà de gra gros, i a primer cop d’ull, el color groc pàl·lid, de reflex més aviat verdós que no pas daurat, ja suggereix finor. I no menteix: te aromes de raïm fresc i albercoc dolç. A la boca és fi, lleuger, amb el tacte d’un vi sec, fins que al final la dolçor llaminera fa entrar ganes de demanar les postres, tot i que amb un formatge blau o un de cremós i punyent també si entén a la perfecció i els 13,5 graus d’alcohol ajuden a desentelar el paladar de greix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa