VadeVi
El vi vermell: Monica di Sardegna 2008 de Cantina Santa Maria La Palma

[fitxatecnica]Monica di Sardegna 2008 de Cantina Santa Maria La Palma
L’Alguer
PVP: de 4 a 6 €
Etiquetat en italià
Tel.: +39 079 999008 [/fitxatecnica]Les varietats de raïm d’origen català més freqüents a l’Alguer són les blanques vermentino (malvasia de la Provença), torbato (trobat o malvasia del Roselló), i les negres mònica (gairebé exhaurida a Catalunya), cagnulari (bobal, que només es conserva al País Valencià) i cannonau (garnatxa).

És curiós que al comparar els vins elaborats amb cannonau, el nivell mitjà és inferior als dels vins catalans elaborats amb garnatxa, i això fa pensar que l’elaboració i la viticultura local està menys desenvolupada que la catalana.

Per això, al tastar aquest vi elaborat amb mònica, s’ha de pensar que a Catalunya encara se’n podria treure més partit. És un vi molt original, amb molt poca intensitat de color, gairebé comparable a un rosat molt intens.

Les aromes també són especials: magrana i síndria, però també les menys freqüents d’herba fresca i pell de llimona verda. A la boca és molt lleuger, i amb una acidesa molt marcada i refrescant que fa recomanable prendre’l ben fresc. En qualsevol cas, un nou camí per explorar.


EL RAÏM MÒNICA ESTÀ PRÀCTICAMENT EXTINGIT A CATALUNYA FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa