Aquesta setmana se celebra la XXIX Mostra de Vins i Caves de Catalunya organitzada per l’Incavi.

La principal novetat d’enguany és El celler de la mostra, on els visitants podran comprar les ampolles que hagin tastat als diferents estands de la Fira.

Els cellers expositors han valorat positivament la iniciativa, i és lògic que ho hagin fet, ja que al cap i a la fi, el que volen és vendre ampolles.

Fins ara l’administració havia optat per una actitud suposadament elegant: donar a conèixer els vins, fent promoció, però sense embrutar-se les mans amb el mercantilisme. Això que ho facin els cellers pel seu compte.

Era una actitud hipòcrita: a tots els actors implicats en el sector vitivinícola català, des de l’administració, Incavi i Departament d’Agricultura, fins els cellers elaboradors i els productors de raïm, el que volen és que es venguin ampolles, i així -se suposa- pugi el preu del raïm i baixi l’estoc d’ampolles dels cellers.

A les fires i mostres organitzades pels consells reguladors de les DO, se sol vendre ampolles. De fet no només és útil pels cellers, sinó també pels visitants, que així poden accedir a vins que han tastat, els han agradat i que després tenen dificultats per trobar al comerç.

Benvingut aquest canvi d’actitud, si es venen ampolles el sector va bé. I això és el que vol tothom, oi?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa