[fitxatecnica]

Espelt Vailet 2008

DO Empordà

Etiquetat en català

PVP Aprox. 4,5€

[/fitxatecnica]El Vailet 2008, amb 3.500 ampolles el 2008, és el vi més venut a la botiga de Vins i Licors Grau, un fet curiós tractant-se d’un vi blanc i tenint em compte que els més venuts són els negres.
L’elaboren al celler Espelt, de Vilajuïga, fundat l’any 2000. La familia Espelt ha conreat la vinya al llarg de vàries generacions i per això al celler disposen de vinyars escampats per l’Alt Empordà, tant de vells com d’altres més joves plantats a partir de la creació del celler. Aquest fet els ha permès disposar de garnatxa blanca de vinyes velles, de més de trenta anys, i plantades prop del mar amb les que elaboren aquest vi, juntament amb un 40% de macabeu, una altra varietat autòctona.
El vi és de color groc palla pàl•lid i a les aromes en destaca la fruita, pinya i poma reineta i fins i tot lleus toc cítrics d’aranja. A la boca és on més sorprèn, amb una gran frescor basada en una acidesa equilibrada que fa que malgrat ser un vi tan mediterrani, més aviat recordi vins atlàntic com els albarinyos gallecs.
Un altre tret destacable és el preu, molt ajustat per la qualitat que ofereix.


L’Espelt Vailet és el vi més venut a Vins i licors Grau FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa