Freixenet Pere Ferrer Casa Sala 2005: el temps d’abans

El Freixenet Brut Nature Pere Ferrer Bosch Casa Sala 2005 ha estat elaborat amb xarel·lo i parellada i té una criança de quatre anys en ampolla. Foto: VADEVI.cat

Freixenet Brut Nature Pere Ferrer Bosch Casa Sala 2005

DO Cava

PVP Aprox. 31 €

Etiquetat en català

Tel. 93 891 70 00

Web: www.freixenet.cat

El 1914 Pere Ferrer, el “Freixenet” i la seva dona Dolors Sala van apostar per elaborar vi escumós natural seguint el mètode utilitzat a la Champagne i mentre condicionaven les instal·lacions de Sant Sadurní, van sortir les primeres ampolles de cava amb la marca Freixenet Casa Sala del celler familiar de Sant Quintí de Mediona.

Josep Ferrer Sala, president d’honor del grup Freixenet, fa uns anys va decidir homenatjar els seus pares i va fer restaurar el celler Casa Sala, que havia quedat en desús a la fi dels anys seixanta, per tornar a elaborar-hi un cava.

La rehabilitació del celler s’ha fet respectant les característiques que tenia el 1895 i l’elaboració del cava és tan tradicional que fins i tot s’empra la premsa vertical de fusta de l’any 1900, moguda pel vell motor de furgoneta DKW que se li va acoblar els anys cinquanta.

A l’elaboració d’aquest cava tot es fa lentament, des de l’aixafat del raïm a l’antiga premsa, fins el desgorjat, que ha de ser manual, atès que és dels pocs caves que encara fan la criança amb tap de suro, en lloc del tap metàl·lic habitual.

D’aquest Freixenet Pere Ferrer Bosch Casa Sala se n’elaboren només vint-mil ampolles que reprodueixen les primeres que es van emprar a la Champagne el S. XVIII i amb una etiqueta que és una rèplica de la del primer brut nature català, que Freixenet va elaborar el 1935.

Quatre anys a la cava serveixen per encomanar la calma a les bombolles, que es desprenen amb mandra del fons de la copa per fondre’s al paladar amb un pessigolleig somort.

Malgrat tot, a la boca el vi és ferm i sorprenentment viu i fresc, d’aromes torrades, de fruita seca i d’orellanes de préssec. I es resisteix a desaparèixer del paladar, però en tot cas, quan finalment ho fa, deixa en la memòria la imatge de les vinyes velles de xarel·lo i parellada de Sant Quintí de Mediona.

Nou comentari