Gatzara Criança 2009

DO Conca de Barberà

Preu Aprox. 18,50 €

Etiquetat en català

Tel. 977 861 175

Web: www.facebook.com/GATZARAvins

Gatzara Vins neix l’any 2007 al Viver de Celleristes fruit de la inquietud i il·lusió de tres socis montblanquins, els germans Anton (enginyer agrònom/enòleg) i Jordi Castellà (enginyer industrial) i el Josep M. Sanahuja (xef/restaurador), per elaborar vins de qualitat. Elaboren 3 vins: dos negres (jove i criança), i un blanc que fermenta i cria en bóta parcialment. Entre els tres vins fan unes 7.000 ampolles i l’any 2014 van començar a exportar per primera vegada, estrenant-se als mercats de Suècia i el Japó. A més a més, van obtenir un Premi Vinari de Bronze amb aquest negre de criança del 2009.

El Viver de Celleristes és una iniciativa pionera de l’Ajuntament de Barberà de la Conca, conjuntament amb el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, la Denominació d’Origen Conca de Barberà i la Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca. Es tracta de posar a l’abast de joves emprenedors que volen elaborar vins propis, unes instal·lacions i serveis compartits que els permetin engegar el projecte amb un termini de cinc anys prorrogables, per poder desenvolupar l’activitat empresarial des dels seus inicis i consolidar l’empresa abans d’afrontar la inversió necessària per construir un celler propi.

El Gatzara Criança 2009 és un vi elaborat amb un cupatge del 50% de merlot, 30% de cabernet sauvignon i 20% d’ull de llebre, i té una criança de 12 mesos en bótes de roure francès (63% noves, 31% de 2on any i 6% de 3er any). És de color molt intens i cobert, amb el voraviu encara lleument lilenc i amb una llàgrima densa que es correspon amb l’alt contingut d’alcohol declarat a l’etiqueta: 14,5º Alc. A les aromes hi ha un bon equilibri entre la fruita -gerds i maduixa- i les notes procedents de la criança: espècies, un torrat lleu i tocs de tinta xinesa. A la boca, la densitat i la negror que havíem vist es confirmen: és un vi corpori, ample i potent, però la bona maduració del raïm el fan poc aspre i la frescor a la boca amaga l’alcohol, de manera que té un final lleuger i alhora molt llarg que confirma la feina ben feta i promet una bona evolució a l’ampolla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa