VadeVi
Gran Reserva de Raventós i Blanc: Excel·lència i honestedat

[fitxatecnica]Raventós i Blanc Gran Reserva de la finca 2005
DO Cava
Preu aproximat: 15 €
Tel: 93 818 32 62[/fitxatecnica]El Gran Reserva de la finca és el producte amb més presència als lots solidaris de Raventós i Blanc. És un cava de llarga criança, un mínim de tres anys, elaborat amb un cupatge on les tres varietats tradicionals, el xarel·lo, amb un 40%, el macabeu i la parellada porten el pes principal, amb només un petit percentatge de chardonnay i pinot noir.

Cal felicitar Raventós i Blanc per l’honestedat d’especificar, no només l’anyada, sinó, a més, la data de degollament, una dada cabdal per conèixer el bon estat del cava, que pot començar a perdre qualitats un any després d’aquesta data.

Els caves amb un llarg envelliment com aquest se solen caracteritzar per una bona integració del gas carbònic, que es tradueix en una escuma fina i cremosa, però sovint es paga el preu de la pèrdua de frescor. No és el cas. Si bé gaudeix de la finor de les bombolles, que es desprenen lentament, i d’un cos potent que li permet acompanyar tot un àpat, les aromes són fresques, amb un toc inicial de pastisseria que s’obre cap a matisos de fruita blanca, albercoc i préssec.


Gran Reserva de Raventós i Blanc FOTO: CONFRARIA DEL CAVA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa