VadeVi
Gratallops 2007 d’Álvaro Palacios: Vi de Vila

[fitxatecnica]Gratallops 2007
Celler Álvaro Palacios
DOQ Priorat Vi de Vila
Preu Aprox. 40 €
Etiquetat en català
Tel.: 977 839 195[/fitxatecnica]Aquest ha estat el primer Vi de Vila, el primer amb lluir de forma destacada a l’etiqueta el nom del poble on neix.

L’elabora Álvaro Palacios, un dels pioners que va descobrir i es va enamorar del Priorat a la fi dels anys vuitanta de la ma del seu amic René Barbier, i que des d’aleshores s’ha convertit en un dels celler més prestigiosos de la comarca. Elabora el mític l’Ermita, que any rera any se situa entre els millors vins del món i que costa uns 500 euros per ampolla i que darrerament ha presentat altres vins prioratins més accessibles, com el Camins del Priorat, que no arriba als 15.

En el cas del Gratallops es tracta d’un cupatge de garnatxa (50%), carinyena o samsó (35%) i cabernet sauvignon i sirà. El vi fermenta en petites tines de roure i posteriorment envelleix un any en bótes i vuit mesos més en tines grans de fusta. És un vi fi i elegant, que desmenteix el tòpic de la duresa prioratina, en el que la fruita, la fusta i les espècies es fonen a les aromes i que a la boca explica amb veu baixa i a cau d’orella el paisatge de Gratallops.


EL GRATALLOPS 2007 D’ÁLVARO PALACIOS HA ESTAT EL PRIMER “VI DE VILA” EN SORTIR AL MERCAT FOTO: ÁLVARO PALACIOS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa