Josep Foraster Trepat 2009: de l’or negre al robí

[fitxatecnica]Josep Foraster Trepat 2009
DO Conca de Barberà
PVP 11 €
Etiquetat en català
Tel.: 977 860 229[/fitxatecnica]Fins fa pocs anys, el poc color del raïm trepat, una varietat de raïm autòctona de la Conca de Barberà, el condemnava al vi i cava rosat

Ara ja no es cerca només força, intensitat i color i hi ha altres valors que van a l’alça, com l’originalitat o la tipicitat local. Per això cada cop hi ha més vins negres on el trepat a la Conca de Barberà, el morenillo a la Terra Alta, o la garnatxa roja a Empordà, agafen protagonisme, malgrat un color poc intens que fa uns anys els hauria desqualificat com a vins negres d’alt nivell.

I és que ni tots els territoris són el Priorat, on la negror hi és d’ofici, ni totes les varietats han de ser tan fosques com el cabernet. En resum: que no tots els vins han de ser iguals i que els vins catalans tenen una de les principals riqueses en la diversitat. Per això ara podem gaudir d’aquest vi de color més roig que negre, amb aromes on la fruita vermella és molt fresca -maduixa àcida- i es combina amb el pebre blanc i el fenc recent tallat, amb un pas a la boca fàcil i fresc.

Un trepat de la Conca, ens diu amb orgull el propi vi des de la copa.


EL JOSEP FORATER TREPAT S’ELABORA AMB RAÏM DE VINYES DE 45 ANYS FOTO: MAS FORASTER

Nou comentari