VadeVi
Malvasia de Sitges Dolça de l’Hospital Sant Joan Baptista: L’últim sitgetà

[fitxatecnica]Malvasia de Sitges Dolça de l’Hospital Sant Joan Baptista
PVP Aprox. 15 € (Amp. 50 Cl.)

Etiquetada en català.
Tel.: 93 894 00 03.[/fitxatecnica]Gràcies al llegat que la familia Llopis va fer a l’Hospital de Sant Joan Baptista de Sitges, s’ha mantingut al llarg dels anys l’últim vinyar sitgetà de malvasia autòctona.

La condició que és mantingués el conreu d’aquesta varietat ha fet possible que al paratge d’Aiguadolç, sotmès a una pressió urbanística brutal, s’hagi mantingut l’últim reducte d’aquesta varietat.

Afortunadament la generositat dels responsables de l’explotació han fet possible que altres cellers del Garraf i el Penedès hagin pogut replantar-ne recentment i així s’esvaeix el fantasma de l’extinció.

És un vi dolç clàssic, tant que s’envelleix un mínim de quatre anys en bóta de castanyer, la tradicional a Catalunya abans del monopoli del roure.

Les aromes són de nous, d’orellanes, de flor de taronger i camamilla, amb un torrat molt més fi del que hauria aportat el roure.

A la boca té un caràcter licorós i dens, amb un punt final de dolç de cafè.

I pel damunt de tot, un caràcter recognoscible que el diferencia d’altres vins dolços elaborats amb moscatell o garnatxa.

Esclar: és única.


LA MALVASIA DE SITGES: UNA VARIETAT I UN VI ÚNICS AL MÓN FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa