VadeVi
Marfil Blanc Clàssic 2009: l’evolució d’un model

[fitxatecnica]Marfil Blanc Clàssic 2009
Alella Vinícola
DO Alella
PVP 5,60 €.
Etiquetat en català
Tel.: 935 403 842[/fitxatecnica]L’Alella Marfil Clàssic és un dels vins històrics de Catalunya, hereu directe del tradicional “vi d’Alella” que molts barcelonins es desplaçaven a comprar els caps de setmana en garrafes.

Però fins i tot els clàssics evolucionen i aquest vi tradicional ha sabut adaptar-se als gustos actuals. Abans aquests vins es deixaven envellir fins a tres anys en grans tines de fusta on agafaven aromes oxidatives i pesants i el raïm més madur no arribava a fermentar del tot, per això quedaven sucres residuals -fins a 50grs per litre- que el feien semi-sec.

Ara s’elabora de forma moderna, és totalment jove i només té menys de 10grs de sucre, així que és un vi molt més fresc i sec. A les aromes, la pansa blanca (l’adaptació local del xarel·lo) ensenya tota la fruita: poma verda, préssec i pera, amb el toc finament anisat de la varietat.

A la boca és dens, estructurat, amb un punt d’acidesa refrescant, i un lleu pic, agradable, procedent de restes de carbònic de la fermentació. I amb només el punt llaminer just per recordar-nos que és vi d’Alella.


L’ALELLA MARFIL CLÀSSIC S’ELABORA AMB RAÏM PANSA BLANCA FOTO: ALELLA VINÍCOLA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa