VadeVi
Mas Comtal Gran Angular 2010: bessons no idèntics
  • CA

El nou projecte de Mas Comtal Gran Angular de l’anyada 2010 són dos vins basats en la varietat de raïm italiana incrocio Manzoni. Foto: Mas Comtal

Mas Comtal Gran Angular 2010

Sense DO

PVP Aprox. 13-15 €

Etiquetat en català

Tel.: 93 897 00 52

Web: www.mascomtal.com

Aquest cop no es tracta del tast d’un vi, sinó de dos, que comparteixen el nom Gran Angular, però l’un seguit del cognom incroccio Manzoni, i un altre al que encara si afegeix el segon cognom chardonnay.

Es tracta d’un nou projecte de Mas Comtal, complementari a la línia clàssica dels vins que ha elaborat fins ara. Seran microvinificacions (entre aquest dos vins no s’arriba a les 3.000 ampolles) en les que el celler aproparà als seus clients les proves, les inquietuds, les curiositats enològiques, sense haver de preocupar-se de les cotilles de les normes (és un vi de taula, sense DO) ni de les modes o les pressions comercials.

De la collita del 2010 han comercialitzat aquest dos vins, que no vol dir que tinguin continuïtat: possiblement el proper Gran Angular serà una nova sorpresa.

Bé, centrant-nos en els que hi ha disponibles, ja hem dit que un és un monovarietal d’incrocio manzoni, (s’escriu amb una sola ”c” malgrat que a l’etiqueta hi aparegui amb dues) una varietat procedent de l’encreuament (incrocio) entre riesling i pinot blanc que va dur a terme el professor Manzoni a mitjans segle XX, amb l’objectiu de complementar les varietats de raïm existents al Vèneto.

L’altre, duu a més un 20% de chardonnay, i mentre el primer no ha passat per bóta, el segon hi ha fet una criança d’uns quatre mesos.

Les diferències són visibles, l’un és groc pallenc i l’altre -el de criança- més daurat. A les aromes, al jove hi domina la fruita, poma verda i notes d’herba fresca, mentre que a l’altre hi ha notes de pa calent, de mantega, de plàtan i de coco.

La diferència més gran, però, s’hi troba a la boca, on el primer és més fresc i lleuger i el passat per bóta és més dens i malgrat la igualtat de grau -14- es troba més alcohòlic i hi apareixen notes finals molt subtils de sucre cremat.

Dos germans amb personalitats diferents malgrat compartir gairebé tota l’herència genètica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa