VadeVi
Mas Comtal Rosat de Llàgrima 2009: El robí més lluent

[fitxatecnica]Mas Comtal Rosat de Llàgrima 2009.
DO Penedès.
Preu aprox. 7 €.
Etiquetat en català.
Tel.: 938970052[/fitxatecnica]Els assistents a la Nit de Vins de Vilafranca van poder tastar en primícia el nou rosat 2009 amb què Mas Comtal va voler ser representat a l’acte. Fins i tot en la penombra que hi havia a la sala d’assajos dels Castellers de Vilafranca, la copa amb dos dits d’aquest rosat monovarietal de merlot brillava gairebé de forma màgica. Com les pedres precioses que sembla que reflecteixin més llum de la que reben.

Si el color és excepcional, les aromes no fan curt: ofereixen una combinació de maduixa amb tocs cítrics d’aranja i llimona, amb un rerefons mentolat i d’herba acabada de tallar molt fresc i amb un punt llaminer.

A la boca és estructurat, amb la força d’un vi negre, malgrat que la frescor que li aporta el punt just d’acidesa li doni un pas lleuger que empeny els llavis a acostar- se de nou a la copa per a un altre glop. Un any més, l’enòleg de Mas Comtal, Joan Milà, ha tornat a elevar el vi rosat a la primera divisió dels vins i obliga el tastavins que signa aquesta columna a reconèixer que és el millor vi rosat que ha tastat mai.


L’enòleg de Mas Comtal, Joan Milà, ha tornat a elevar el vi rosat a la primera divisió dels vins amb el Rosat de Llàgrima 2009 FOTO: MAS COMPTAL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa