VadeVi
Mas Vicenç Negre 2007: dens i fresc a la vegada

[fitxatecnica]Mas Vicens Negre 2007
DO Tarragona
Etiquetat en català
PVP: aprox. 8,75 euros[/fitxatecnica]El celler Mas Vicenç va situar dos dels seus vins entre els premiats al concurs Firagost. Amb el chardonnay va quedar segon en la categoria de blancs amb criança i va guanyar en la de negres amb criança amb aquest vi del 2007.

És un cupatge d’un 60% d’ull de llebre i la resta de cabernet sauvignon i ha estat criat en bótes noves de roure francès un any. El conreu respecta el medi i, per exemple, el control de la plaga del cuc del raïm es fa amb la tècnica de confusió sexual, alliberant i saturant l’ambient de la feromona sexual sintetitzada, que impedeix que es trobin mascle i femella quan s’han de reproduir. És un vi de color d’intensitat mitjana, amb el voraviu encara lleument blavós, que ens avança vitalitat malgrat la criança.

Aromàticament és ric, amb les baies de bosc vermelles que dominen el torrat lleu de la fusta. A la boca és ferm i amb llàgrima i el millor és que aquesta estructura densa no impedeix que l’acidesa, equilibrada, el faci fresc. Una mostra del present de la DO Tarragona que afortunadament poc té a veure amb el passat.


El Mas vicenç Negre 2007 va ser el guanyador del concurs de vins del Firagost 2009 en la categoria de negres amb criança FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa