VadeVi
Masia Subirana Xarel•lo Macerat 2008: El valor del xarel•lo

[fitxatecnica]Masia Subirana Xarel•lo Macerat 2008
Caves Canals Canals
DO Penedès. PVP. Aprox. 7 €
Etiquetat en català
Tel.: 937 755 446 [/fitxatecnica]Aquest xarel·lo Masia Subirana, elaborat per Caves Canals Canals, va ser un dels vins triats per Juan Muñoz per al concurs de tast de la Fira de la Candelera de Molins de Rei.

El motiu és clar: és un monovarietal de xarel•lo, la varietat en la que la DO Penedès està basant la recuperació del caràcter dels vins de l’indret i alhora és un gran vi, que reflecteix les immenses possibilitats d’aquesta varietat autòctona.

A l’elaboració el celler s’ha esforçat per demostrar tot el que el xarel•lo pot aportar. Un cop el raïm ha estat separat de la rapa, s’ha fet un premsat suau i s’ha deixat macerar el most amb la pellofa unes hores per extraure totes les aromes i l’estructura del raïm.

Per això és diferent dels vins blancs lleugers i verds a que ens havia acostumat el Penedès quan equivocadament embotellava com a vi tranquil el vi base del cava.

Té aromes de flors blanques, d’albercoc madur i un lleu regust fresc de fenc recent tallat. El tacte a la boca és ferm i dens, seriós, amb un punt final d’acidesa refrescant.

Un vi que es pot vendre arreu del món i que només pot oferir el Penedès. D’això se’n diu ser competitiu.


EL MASIA SUBIRANA XAREL·LO MACERAT REFLECTEIX TOTES LES VIRTUTS D’AQUESTA VARIETAT FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa