VadeVi
Mil·liari Q2 Negre 2006: L’ànima del Baix Penedès

[fitxatecnica]Mil·liari Q2 Negre 2006
DOPenedès
PVP aprox. 13 €
Etiquetat en català[/fitxatecnica]En Rafael Pijoan, vendrellenc que conrea les seves vinyes a la Bisbal del Penedès i la Juncosa, explica: “El 1999, el baix preu a què ens pagaven el raïm ens va empènyer a crear el nostre propi celler per donar valor afegit al fruit de les nostres vinyes i del nostre esforç”.

El celler Mil·liari elabora unes cent mil ampolles entre cava i vins de diferents gammes, la més selecta de les quals són els Q2 blanc i negre, als quals darrerament ha afegit un vi elaborat ambla poc freqüent varietat tannat, que “crida l’atenció”, ens explica.

El Q2 negre s’elabora amb un cupatge de merlot i cabernet sauvignon, amb la particularitat que fermenta en les mateixes bótes de roure, en lloc de fer-ho en els dipòsits habituals. “Així aconsegueixo l’extracció de les aromes més fines de la fusta”, diu Rafael.

És un vi que necessita una bona estona per obrir-se, però un cop ho fa, enlluerna amb aromes de fruita vermella i negra, maduixa i móra, molt madures, gairebé confitades, que s’acompanyen de tocs torrats de la fusta. A la boca és dens, potent, però amb el final amable dels vins procedents de raïm madur i mimat.


El Mil·liari Q2 Negre està elaborat amb merlot i cabernet sauvignon FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa