[fitxatecnica]Montamat Mig Clos 2008
Sense DO
PVP 4,20 €
Etiquetat en català
Tel.: 653 265 650.[/fitxatecnica]Molt s’ha parlat dels “vins de garatge”, elaborats artesanalment en petits recintes amb la intenció de fer vins d’alt nivell.

El cas de Ciscu Montamat és diferent: va estudiar enologia, però finalment es va dedicar a l’educació especial i va marxar de Garcia, a la Ribera d’Ebre. Anys més tard ha tornat al poble i s’ha decidit a reprendre l’activitat amb les vinyes familiars i elabora el vi al garatge de casa. “No és un projecte econòmicament ambiciós, la meva intenció és retrobar-me amb la natura i elaborar un vi honest”, explica Montamat.

Malgrat tot, no es resisteix a l’ús de raïm exclusiu: caladoc, un creuament de garnatxa i malbec, que combina a parts iguals amb ull de llebre, sirà i garnatxa i que envelleix sis mesos en bóta

És un vi de color intens i fosc, amb el voraviu de robí lleument lilenc. La combinació varietal li ha donat força -el sirà i el caladoc són raïms potents- i alhora el tacte llaminer i suau de la garnatxa. A les aromes domina la fruita de bosc madura, acompanyada de tocs vegetals i un punt d’espècies.

I a un preu que li multiplica l’atractiu.


DEL MONTAMAT 2008 NOMÉS SE’N VAL ELABORAR 2.500 AMPOLLES FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa