Muscàndia Rosé Brut: plaer a l’abast

Un cava rosat elaborat amb raïm trepat i a preu raonable

Els caves Muscàndia es caracteritzen per una relació qualitat-preu molt bona. Foto: VADEVI.cat

Muscàndia Rosat Brut

DO Cava

PVP Aprox. 8 €

Etiquetat en català

Tel. 625 632 620

Web: www.cavamuscandia.com

Últimament el cava està d’enhorabona. No paren de sortir bones puntuacions a guies internacionals com la Parker, o a la Guia de Vins de Catalunya, que situen els millors escumosos catalans al mateix nivell de qualitat que els vins negres més apreciats d’arreu del món, i, per descomptat, al mateix nivell que els millors xampanys francesos.

Ara bé, alhora ens arriben notícies negatives de que s’estan exportant caves a preu de saldo, i només cal anar a algun gran superfície comercial per trobar-ne a la venda a poc més 1’5 euros.

Perquè no ens enganyem, com passa amb els vins tranquils, els que assoleixen les altíssimes puntuacions són productes d’elit, de tirada limitada i amb preus que sovint superen àmpliament els 20 euros.

Ara bé, el que és més representatiu de la realitat, és que tot i apreciant el prestigi que aporten al conjunt dels vins d’aquesta DO els caves d’alta gamma, hi ha una munió de petits i mitjans cavistes, però també de productes de gamma mitjana dels grans elaboradors, de preu molt competitiu i que són capaços de satisfer tot el ventall de consumidors.

A mitjans l’any passat els jove enòleg Eduard Viader i el seu germà van treure al mercat els seus primers caves sota la marca Muscàndia, fruit d’un projecte iniciat el 2009 al centre de Sant Sadurní d’Anoia. De moment elaboren tres caves diferents, un gran reserva, un reserva i un rosat, tots tres a preus raonables, entre els 12 i els 8 euros i elaborats amb varietats de raïm autòctones.

El rosat el fan amb raïm trepat, i té un criança en ampolla de 15 mesos. No pretén guanyar concursos, és un brut amb un punt de dolçor agradable, de bombolla fina i persistent i aromes de fruita vermella, cirera i síndria que es combinen amb els de pa calent procedents de la criança.

Un producte ben elaborat, honest i representatiu del territori, i que té la capacitat gens menyspreable de fer passar una bona estona bevent-lo. D’això es tracta, oi?

Nou comentari