VadeVi
Pere Guardiola Joncària Moscat Barrica 2005: L’alternativa autòctona

[fitxatecnica]Pere Guardiola Joncària Moscat Barrica 2005
DO Empordà
PVP. Aprox. 9,50 €
Etiquetat en català[/fitxatecnica]El 2002 Jordi Peiró, responsable del celler Pere Guardiola, es va posar a elaborar el seu primer vi blanc fermentat en bóta. El més fàcil hauria estat fer un chardonnay, la varietat típica per aquesta mena de vins, però va voler fer una cosa especial i més arrelada a l’Empordà, així que va decidir fer-lo amb moscatell.

La primera prova, -dues bótes, poc més de 500 ampolles- no el va acabar de convèncer, però va servir per aprendre’n i ja el del 2003 va tenir presència al mercat, tot i que encara ara no en fan més de 5.000 ampolles.

És un blanc totalment atípic i personal –potser el millor elogi que es pot fer actualment a un vi, en un món d’aromes i varietats globalitzades- de color daurat intens. Les aromes combinen la fruita, el raïm madur típic del moscatell, amb deixos més complexes de torrat, fusta nova, que contrasten amb la sequetat i força que té a la boca.

És un vi agradable i alhora complex, fàcil per als llaminers i capaç de despertar curiositat i satisfacció a l’afeccionat més exigent. I sense haver d’anar a buscar varietats exòtiques.


El Joncària Moscat és un vi llaminer i alhora complex FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa