VadeVi
Ramón Roqueta El Prior Moscatell: un vi com la mel

[fitxatecnica]Ramón Roqueta El Prior Moscatell
Sense D
Etiquetat en castellà
PVP aprox. 4,50 €
Tel.: 93 874 35 11[/fitxatecnica]És un dels vins participants en el projecte Vi dolç com la mel que es presenta a l’Arts Santa Mònica i, per poder escriure aquest article s’ha pogut tastar directament aquest vi, i també la mel de vi feta amb l’aparell de destil·lació a baixa pressió i temperatura Rotaval.

És un moscatell clàssic procedent del Bages, elaborat amb el mètode d’apagament per alcohol, és a dir, afegint-hi alcohol vínic durant la fermentació, per aturar-la i conservar part del sucre del raïm, i ha estat en procés de criança en grans tines de roure de 12.000 litres.

És de color ambre i, quant a l’aroma, en destaca la mel, les panses i, tal com m’ha comentat la canalla amb la qual he pogut compartir un tast de vins per primer cop –de mel en aquest cas–, la cirera madura.

A la boca és fi, poc alcohòlic i amb un punt d’acidesa refrescant. No és un vi dolç especialment sofisticat, però té la honradesa i el saber fer de generacions d’elaboradors de vins dolços catalans, que el fan agradable en qualsevol moment, això sí, prenent-lo fresc de nevera, un punt que se sol oblidar en els vins dolços.


EL MOSCATELL RAMÓN ROQUETA QUE RECULL el saber fer de generacions d’elaboradors de vins dolços catalans FOTO: RAMÓN ROQUETA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa