VadeVi
Rotllan Torra Semicrianza 2006: El Priorat accessible

[fitxatecnica]Rotllan Torra Semicrianza 2006.
DOQ. Priorat
PVP Aprox. 6,50 €
Etiquetat en castellà
Tel.: 902 177 000[/fitxatecnica]La primera jornada puntXpunt, que es va dedicar al sector del vi, es va cloure amb un tast de vins de Rotllan Torra.

Per adaptar-se als temps de crisi, al celler elaboren aquest vi al que s’afina el cost amb una criança relativament curta, vuit mesos, i en el que s’empra el raïm dels ceps més joves dels que disposen, reservant les vinyes velles per als vins de gamma superior.

El millor del cas és que l’han aconseguit abaratir sense perdre el caràcter que han fet famosos els vins prioratins arreu del món. Això sí, amb menys intensitat, cosa que el fa més fàcil de beure. S’elabora amb raïm de varietats autòctones: 35% garnatxa i 35% carinyena, amb només un 30% de raïm de cabernet sauvignon.

El color és l’esperat: roig intens de cirera ben madura, amb voraviu de robí. Les aromes són de móres i de pruna i amb el tret més preuat dels vins locals: un deix mineral de pedra molla procedent de la llicorella, el sòl de pissarra trencada característic de l’indret. A la boca també té el caràcter prioratí: és un vi ferm i dens, més fresc que els de criança llarga.


EL ROTLLAN TORRA SEMICRIANZA ES DISTINGEIX PER UNA RELACIÓ QUALITAT – PREU MOLT BONA FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa