VadeVi
Terra Remota Tan Natural 2015: l’olor de la frescor
  • CA

Terra Remota Tan Natural 2015

DO Empordà

Vi de producció ecològica certificada

Etiquetat en català

PVP. Aprox. 12 €

Tel. 972 193 727

Web: www.terraremota.com

Des que van fundar Terra Remota a la DO Empordà, Marc i Emma Bournazeau van voler que el seu celler es distingís pel respecte a l’entorn, una finca amb sòls d’origen granític a Sant Climent Sescebes, a un pas de la frontera amb l’Estat francès. El celler va començar treballant la vinya segons els preceptes de l’agricultura integrada, i l’any 2007 van iniciar les gestions per aconseguir la certificació ecològica. El procés va culminar el 2012 amb l’obtenció del certificat que expedeix el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.

El 2013 van donar un altre pas, amb el naixement d’un nou concepte dins de la seva gamma de vins. Es tracta del “Tan Natural” un negre jove que elaboren cada any amb cupatges diferents i que, tal com indica el seu nom, és fruit d’una elaboració que des del celler qualifiquen de “franca i sense artificis, baixa en sulfits”.

L’efecte verema“> mana en el cupatge

L’objectiu és aconseguir un vi sincer i fresc, per al qual el celler treballa sense exigències preconcebudes. És per aquest motiu que cada anyada se seleccionen les partides de raïm que es consideren més adequades per a aquest tipus d’elaboració, siguin de la varietat que siguin, ja que la variabilitat de l’efecte “verema” condiciona, com és ben sabut, les característiques del raïm. De fet, aquesta és una de les grans variables del món del vi que fa que cada any puguem gaudir de vins diferents, fins i tot dintre d’una mateixa etiqueta de vi.

En l’anyada 2015, el Tan Natural ha sortit al mercat amb un cupatge d’ull de llebre (70%) i cabernet sauvignon (30%), essent enguany el primer cop que la cabernet entra en el cupatge d’aquest vi. La verema es va fer aviat, el 10 i el 12 de setembre de 2015, en caixes de 10 kg., i durant les tres setmanes que va estar macerant, es van realitzar remuntats un cop al dia per aconseguir una bona extracció d’intensitat aromàtica i de color.

Amb aquest mètode han aconseguit un color d’intensitat més aviat alta, amb un reflex lilós tant al centre com al voraviu de la copa que reflecteix la joventut d’aquest vi sense criança en bóta.

Les aromes són d’una intensitat excepcional en un vi negre, i molt netes, de violes i móres, de melmelada de maduixa i amb un toc lacti que el fa recordar les llaminadures (us en recordeu dels Palotes? Vaja ho he buscat a Internet i encara existeixen!) i també hi ha notes especiades, de pebre i de nou moscada.

A la boca té la força, la vivesa i l’agilitat dels vins joves sense domesticar pel pas per fusta, però no és gens agressiu gràcies a la sensació un punt llaminera i alhora fresca.

I a més a més té el valor afegit de ser procedent de l’agricultura ecològica i un nivell molt baix de sulfits, 21 mg/L, quan el màxim permès als vins ecològics és de 150 mg/L, i s’acosta gairebé als 20 mg/L que alguns consideren que és el màxim per als anomenats “vins naturals”.

És a dir, que si valoreu els productes ecològics, us molesten els sulfits afegits i si el que queda d’estiu voleu un vi negre fresc, equilibrat, aromàtic i agradable, dels que fan gaudir en un àpat en bona companyia, teniu en aquest Terra Remota Tan Natural 2015 una molt bona opció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa