Torres Habitat 2012: impecable en teoria i a la pràctica

Torres Habitat 2012

DO Catalunya

Etiquetat en català

PVP. Aprox. 7,65 €

Tel. 938 177 400

Web: www.torres.es

Torres és un celler pioner en l’ús de pràctiques respectuoses amb el medi ambient, que va començar a implantar el 1975, quan encara cap empresa es prenia seriosament aquest tema. A hores d’ara, el grup Torres conrea ecològicament 1/3 de les 2.000 ha de vinyes que té a l’Estat espanyol. Ara ha fet un pas més i ha presentat el nou vi Habitat, amb la certificació ecològica de la Unió Europea (eurofulla) i la catalana (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica).

El nom del vi -Habitat- és una clara al·lusió al territori, justament el factor que més caracteritza els vins de qualitat, que no debades es classifiquen pel seu origen. En aquest cas, la denominació d’origen és Catalunya i per això és un exercici de coherència el fet que aquest vi s’elabori amb les dues varietats de raïm blanc autòctones més representatives del territori català: la garnatxa blanca i el xarel·lo. Així, no és estrany que Torres hagi guanyat pel llançament de l’Habitat el premi Best Green Launch atorgat per la prestigiosa revista britànica The Drinks Business en la tercera edició dels Green Awards, que premien les accions d’empreses del sector del vi i els licors en l’ús de tècniques sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

Amb aquests antecedents, el naixement d’aquest Habitat blanc -properament es presentarà el negre-, no pot tenir millors arguments. El que cal, és clar, és que el vi respongui a les expectatives generades. Per començar, el preu és raonable i la presentació, atractiva. Al color no hi ha sorpreses, és groc pàl·lid, lluent i net. Les aromes reflecteixen el caràcter de les dues varietats, la intensitat no és molt alta, però és un vi molt expressiu, amb notes de poma verda i matisos cítrics de llimona madura. A la boca és on més impressiona: és dens i potent, i tot i això, equilibrat i fresc. Tot plegat, teoria i pràctica, impecable.

Nou comentari