[fitxatecnica]Vall Llach Embruix 2006
DOQ Priorat
Etiquetat en català
PVP Aprox. 18 €[/fitxatecnica]Al celler Vall Llach tenen l’honestedat d’explicar que la qualitat d’aquest vi elaborat amb els ceps més joves del celler, de només entre sis i vuit anys, no és solament seu, i parlen del “miracle Priorat”, que converteix en or negre el most de les garnatxes, de les carinyenes i també del cabernet, el sirà i el merlot que en menor proporció formen part del cupatge.
Ara bé, algun mèrit també ha de tenir la feina de tot l’equip del celler i dels pagesos col•laboradors, que com una família, acaronen vinyes i bótes, de Lluís Llach, que aquesta mateixa setmana ja es queda a Porrera a participar de la verema i de la presa de decisions que seran transcendentals per als futurs vins del 2009.
Per això, L’Embruix, el nom del qual ve de la impressió que va causar la lluna de Porrera al poeta Miquel Martí i Pol quan va visitar el celler, té les aromes de la terra: pedra molla, matolls de garriga i móres madures a l’esbarzer.
A la boca és dens i amb nervi, amb l’entrada llaminera de la garnatxa, la força feréstec de la carinyena i una amargor final que ens recorda la terra dura on ha nascut.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa